Uitnodiging voor de Nederlandse Brouwerijdagen 2019

Uitnodiging voor de Nederlandse Brouwerijdagen 2019
5 februari 2019 CRAFT

Uitnodiging voor de Nederlandse Brouwerijdagen 2019
Heb je 24, 25 en 26 mei 2019 al gereserveerd in je agenda? Dan vinden de jaarlijkse
Nederlandse Brouwerijdagen weer plaats! Deze dagen bieden jou dé uitgelezen kans om Nederland kennis te laten maken met jouw brouwerij. We zetten alle belangrijke informatie nog even kort voor je op een rijtje.

Wat?
Tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen stel je één, twee of drie dagen jouw brouwerij open voor het publiek. Op verschillende manieren kan je mensen kennis laten maken met jouw craftbier. Bijvoorbeeld door middel van een proeverij, rondleiding of een presentatie. Tijdens deze dagen kan je het publiek laten merken hoeveel kennis (en passie) jij hebt over het vak. Uiteraard ben je helemaal vrij om hier je eigen invulling aan te geven.

Waarom?
Met de Nederlandse Brouwerijdagen willen we de Nederlandse consument attent maken op de aanwezigheid van de vele bierbrouwerijen in ons land en het diverse (speciaal)bier dat er wordt gebrouwd. Door gezamenlijk te communiceren dat onze deuren openstaan, geven we landelijke zichtbaarheid aan onze Nederlandse biercultuur.

Wie?
Alle professionele bierbrouwers in Nederland (met of zonder eigen ketels) kunnen deelnemen. Het maakt niet uit hoe groot of klein je bent en of je wel/geen CRAFT-lid bent (zie afsluitende opmerking voor niet-leden).

Promotie
Wie zich vóór 9 april aanmeldt, wordt met zijn of haar brouwerij vermeld in de krant ‘Week van het Nederlandse Bier’. Deze krant heeft een landelijke oplage van 90.000!

Daarnaast zetten we binnenkort een toolkit online. Hierin vind je een persbericht, informatie en foto’s voor je social media-accounts.

Met deze Nederlands Bierbrouwerijdagen wordt ook de Week van het Nederlandse Bier afgesloten. Je lift met jouw brouwerij dus mee op de landelijke en regionale media-aandacht van de Week van het Nederlandse Bier. Kortom: genoeg mogelijkheden om jouw brouwerij in de schijnwerpers te zetten!

Uiteraard besteden we zelf als vereniging de komende periode ook veel aandacht aan de Nederlandse Bierbrouwerijdagen. Heb jij dus al een leuk idee voor de invulling van deze dagen, laat het ons weten via info@craftbrouwers.nl.

Kunnen we op jou rekenen? Meld jouw brouwerij via deze pagina aan

Informatie voor niet-leden van CRAFT  
Ben je niet aangesloten bij CRAFT of bij de Nederlandse Brouwers, maar wil je de Stichting Week van het Nederlandse Bier wel graag financieel ondersteunen? Dan kan je een bedrag doneren aan ‘St. WeekNLBier’ op NL93ABNA0542171074 t.n.v. ‘Week van het Nederlandse Bier’. Graag onder vermelding van de naam van je brouwerij en met de referentie ‘Donatie 2019’.

Door een minimale bijdrage te leveren van € 50,00 kunnen we de Nederlandse biercultuur gezamenlijk een impuls blijven geven! Maar lid worden van je branchevereniging is natuurlijk nog beter!