Support your local brewery

Support your local Brewery

Net als vele anderen gaan kleine onafhankelijke brouwerijen door een zware periode. Naast alle problemen zien we echter ook vernieuwende creativiteit. Op deze pagina zetten we, ter promotie en inspiratie voor anderen, initiatieven van onze leden uiteen. Zoek jouw favoriete brouwerij en Support your local Brewery!

Wispe Brouwerij – Weesp Nu de horeca dicht zijn moet je het thuis extra leuk maken. En zeg nou zelf, dan is er toch niks gezelliger om samen te borrelen? Daarom komt Wispe Brouwerij met de BierBorrelBox. Zo kun je nu thuis genieten van Wispe bier, met bijpassende hapjes van lokale leveranciers. Ze bezorgen de box gratis in Weesp e.o. Via de online shop kan de rest van Nederland natuurlijk ook andere artikelen van deze brouwerij bestellen.
Oproer Brouwerij – Utrecht Vanwege de Corona-crisis heeft Oproer Brouwerij nu tijdelijk een fysieke winkel bij de brouwerij en een webwinkel gelanceerd. Naast bierpakketten zijn er ook tegoedbonnen te koop om te gebruiken in het café-restaurant van Oproer.
vandeStreek – Utrecht Mensen kunnen bij vandeStreek een virtuele brouwerijtour met proeverij boeken. Bestel de tour in de webshop of bekijk de video op Facebook: https://www.facebook.com/vandeStreekBier/videos/509909133219842/ In de webshop worden bestellingen vanaf €30 gratis verzonden. Houd de social media in de gaten voor meer nieuwe pakketten en video’s.
Walhalla Craft Beer – Amsterdam Wil je thuis op de bank ook kunnen genieten van Walhalla bieren? Bekijk dan snel de Walhalla pop-up webshop voor het bestellen van o.a. een mooi bierpakket of combineer meerdere opties.
Jopenbier – Haarlem Met de huidige onzekere situatie in het achterhoofd, probeert Jopen om op een positieve manier de thuissituatie – voor zover mogelijk – op te fleuren. Daarom komen zij met verschillende acties, waaronder diverse goedgevulde jopenboxen en initiatieven zoals de Hang In There / I Got Your Bag om een ander mee te kunnen verrassen in deze gekke tijden. Bekijk voor meer informatie de webshop van Jopen.
De Brouwschuur – Weert Ook de Brouwschuur biedt verschillende bierpakketten aan. Via de webshop kunnen deze naar wens worden samengesteld. Tevens worden er bij bestellingen vanaf 12 flessen geen verzendkosten in rekening gebracht.
Brouwerij de Toekomst e.a. – Fijnaart Voor Support your local brewery hebben lokale brouwerijen in regio Moerdijk, Roosendaal, Bergen op Zoom en Etten-leur de handen ineen geslagen. Zij hebben het initiatief opgepakt om met elkaar een bierpakket samen te stellen. Wacht niet langer en maak kennis met de bieren van deze brouwerijen!
Brouwerij In De Nacht – Weert Brouwerij In De Nacht heeft een uitgebreide webshop gelanceerd op de eigen website. Er worden verschillende pakketten aangeboden en alle bieren zijn per fles zijn te bestellen. De verzending geschiedt middels een stevige verzameldoos. In samenwerking met MITRA Remunj is er nu een speciale actie om te zorgen dat u de bieren GRATIS thuis geleverd krijgt in de gemeente Roermond. Bekijk hiervoor snel de website.
Berging Brouwerij – Purmerend Gezelligheid, ook op afstand. Berging Brouwerij heeft hiervoor als inititatief een bierplank onder de noemer ‘Anderhalve meter -bier’ op de markt gebracht. Wellicht ook interessant voor andere brouwerijen? Bekijk voor meer informatie de website.
Havenbrouwerij Het Brouwdok – Harlingen Haven Als buitendijkse brouwerij staat het water inmiddels tot de enkels. Met zijn allen kunnen we ervoor zorgen dat het niet tot de lippen stijgt. Word ook kratfunder van Havenbrouwerij Het Brouwdok en haal die zeewaardige bieren in huis. #SaveTheAles
Bekijk voor meer informatie de website.
Brouwerij Stijl – Almere Brouwerij Stijl heeft zijn reguliere bier assortiment voor dit initiatief uitgebreid met een speciale Stijlvolle Toekomst Box. Tevens bieden zij de mogelijkheid om een hoppplant te adopteren in de Stijl Hoptuin. Benieuwd geworden? Bekijk hiervoor snel de website!
Gulpener Bierbrouwerij – Gulpen Altijd al meer willen weten over het verouderingsproces van bier? Grijp je kans! Op vrijdag 24 april om 20.00 wordt via de livestream op de Gulpener Facebookpagina ‘De Vintage Gulpener Bierproeverij’ georganiseerd. Hierbij worden verschillende bieren geproefd onder leiding van brouwmeester Bas Jacob. Het is een exclusieve proeverij, waardoor er slechts 48 bierpakketten te bemachtigen zijn. Bezoek voor het bestellen van jouw bierpakket of voor meer informatie daarom snel de website!
Jonge Beer Brouwerij – Hoogeveen Om tijdens deze moeilijke tijden toch lokaal bier te kunnen drinken terwijl je niet naar je eigen café kunt, en ook geen proeverij kunt boeken in de brouwerij, heeft Jonge Beer Brouwerij een goedgevulde BierProeverijBox samengesteld voor 4 personen. Tevens hebben zij in dit kader de benefiet-pubquiz gelanceerd die ten bate is van jouw lokale pub/café. Meer informatie?
Bekijk dan snel de website!
Meer initiatieven volgen!