Speciaalbier Festival Gimmert Gist: 2e editie

Speciaalbier Festival Gimmert Gist: 2e editie
14 juni 2018 CRAFT

Speciaalbier Festival Gimmert Gist: 2e editie

GEMERT – Na een overweldigende eerste editie met meer dan 1200 bezoekers, vindt op zondag 8 juli 2018 de tweede editie van het Gimmert Gist Speciaal Bier Festival plaats. Gimmert Gist is een initiatief van een groep enthousiaste bierliefhebbers uit Gemert, in samenwerking met Heeren van Ghemert en Café Gij&ik.

Uitgangspunt voor deze tweede editie van Gimmert Gist is het proeven van mooie en kwalitatief hoogstaande streekbieren. Daarnaast staat de sfeer hoog in het vaandel. De unieke locatie op het Ridderplein tegenover een middeleeuws kasteel in combinatie met live muziek en goed eten moet zorgen voor een bruisend festival voor jong en oud. Om 13.00u zullen de eerste vaten door de diverse brouwers aangeslagen worden, waarna er tot 19.00u meer dan 50 verschillende bieren geproefd kunnen worden. In tegenstelling tot vorige editie is er dit jaar gekozen om uitsluitend lokale en regionale ambachtelijke brouwerijen een podium te geven. Enerzijds om de lokale en regionale biercultuur te versterken, anderzijds omdat vorige editie heeft bewezen dat onze regio ontzettend veel mooie brouwerijen en bieren herbergt. In totaal zijn 18 brouwerijen aanwezig: Brouwerij Amai, Berne Abdijbier, Brouwerij de Kat, Brouwerij de Rijpelaer, Brouwerij Holevoort, Brouwerij Laarbeek, Brouwerij Rufus, Brouwerij Strijder, De Blauwe Knoop, Eeuwig Zonde, Het Veem, Hooglander Bier, Kloosterbrouwerij St. Agatha, Lux Brewery, Muifelbrouwerij, Poes Bier, Solo Beer en Van Moll Craft Brewery. Bezoekers kunnen bij binnenkomst een proefglas kopen om vervolgens kennis te maken met al het moois dat er in onze nabije omgeving wordt gebrouwen.

De muziek wordt verzorgd door MAIS met akoestische covers en later op de middag swingende rock ’n roll door Handsome Johnny. Naast muziek en bier wordt het Ridderplein gevuld met een bbq van Slager Snijders, vers gebrande noten van Koffie & Anders en diverse andere eetgelegenheden.

De entree voor dit festival is gratis voor een ieder. Om te proeven kan er een proefglas worden gekocht voor € 6,-. Dit is inclusief het vullen van het proefglas met één van de meer dan 50 bieren.

Gimmert Gist – speciaal bierfestival

Zondag 8 juli 13.00u – 19.00u

Ridderplein in Gemert

www.gimmertgist.nl & www.facebook.com/gimmertgist

€ 6,- inclusief glas en 1 proefbier