Week van het Nederlandse Bier verplaatst naar 27 mei tot en met 6 juni 2021

Beste brouw(st)er,

In maart hebben wij je geïnformeerd over de verplaatsing van de 9e editie van de Week van het Nederlandse Bier en de Nederlandse Brouwerijdagen naar oktober. Namens het gehele bestuur van de Stichting Week van het Nederlandse Bier laat ik je weten dat ook die plannen helaas niet haalbaar zijn. Het is nu nog te onduidelijk met welke maatregelen de samenleving de komende maanden te maken krijgt, waardoor de voorbereidingen voor evenementen niet plaats kunnen vinden. Ook brouwerijbezoeken door consumenten hebben te maken met anderhalve meter restricties, waardoor grote groepen niet toegelaten kunnen worden. Daarnaast zijn de horeca en de biersector hard getroffen en vinden we het daarom niet gepast om nu een oproep te doen op jullie tot het bedenken van bieractiviteiten. Liever kiezen we ervoor om positief uit te kijken naar 2021 en dan een prachtige Week neer te zetten.

De bierevenementen die plaats zouden vinden van 1 tot 11 oktober mei worden verschoven naar 27 mei tot en met 6 juni 2021.

Programma Week van het Nederlandse Bier 2021

27, 28 en 29 mei – Nederlands Bierproeffestival in Den Haag

27 mei – officiële opening van de Week van het Nederlandse Bier

27 mei t/m 6 juni – Nederlandse Brouwerijdagen

27 mei t/m 6 juni – Week van het Nederlandse Bier: Brouwerijen, horecaondernemingen, slijterijen en andere organisaties door het hele land organiseren bieractiviteiten

 

Ik wens jullie heel veel sterkte en succes in deze zware tijden.

Dyann van Alderen

Voorzitter Week NL Bier