Week van het Nederlandse Bier 2021

Samen zetten we bier op de kaart!

Tijdens de Week van het Nederlandse Bier van 27 mei tot en met 6 juni maakt de consument kennis met de verrassende diversiteit aan smaken van eigen bodem. Elf dagen lang worden door het hele land proeverijen, rondleidingen, bierdiners en vele andere activiteiten georganiseerd. Onderdeel van de Week van het Nederlandse Bier zijn de Nederlandse Brouwerijdagen. Bierbrouwerijen en proeflokalen zetten hun digitale deuren open voor publiek en bieden een kijkje achter de schermen door middel van masterclasses, virtuele brouwerijbezoeken, quizzen en proeverijen. De biersector laat zien hoe ze innovatief inspeelt op deze bijzondere tijd.

“Het zal niemand verbazen dat de Week van het Nederlandse Bier dit jaar vooral online zal plaatsvinden”, aldus Henri Reuchlin, voorzitter van de Stichting Week van het Nederlandse Bier. “De Week zal daardoor anders van opzet en kleinschaliger zijn dan we gewend zijn. Verschillende partijen hebben aangegeven al masterclasses, virtuele brouwerijbezoeken, quizzen of proeverijen te willen organiseren. Een prachtig bierdiner kun je ook thuis (laten) verzorgen. Ook wordt de winnaar van de Dutch Beer Challenge, het Beste Bier van Nederland (de Mitra Award) tijdens De Week bekend gemaakt.”

Ben jij dit jaar ook van de partij? Dan zetten we samen bier op de kaart!

Alle bierbrouwers in Nederland, groot of klein en met of zonder eigen ketels, kunnen gratis deelnemen aan de Nederlandse Brouwerijdagen. Dit doe je door jouw brouwerij virtueel open te stellen voor publiek en je aan te melden op de website www.weekvanhetnederlandsebier.nl. Naast openstelling kun je ervoor kiezen geïnteresseerden ook door middel van een activiteit kennis te laten maken met jouw bier. Organiseer bijvoorbeeld een masterclass, een virtuele rondleiding, organiseer een quiz, of een digitale proeverij.

Klik hier voor deelname aan de Nederlandse Brouwerijdagen

Voordelen van meedoen

We willen van de negende editie van de Week van het Nederlandse Bier een groot succes maken. Doe je mee aan deze ode aan het Nederlandse Bier, dan zet de Week zich in om jouw brouwerij en activiteit(en) onder de aandacht te brengen. Je wordt zichtbaar op de website en op de socials van de Week. Daarnaast wordt contact opgenomen met landelijke en lokale media en zorgen we er waar mogelijk voor dat jouw bedrijfsnaam wordt genoemd.

Zelf kun je ook bijdragen aan het succes. Niet alleen door mee te doen, maar ook door samen te werken met andere restaurants, cafés, slijterijen en brouwerijen in jouw stad. Hoe groter het programma is, hoe meer aandacht het zal krijgen. Zo zetten we samen bier op de kaart!

Meld je bierevenement aan

De Week wordt georganiseerd door de Stichting Week van het Nederlandse Bier, waarin brouwers (groot en klein), horeca, groothandel, retail, consumenten en media vertegenwoordigd zijn. Zij zorgt voor het platform waarop anderen hun activiteiten kunnen organiseren. De 9e Week van het Nederlands Bier geeft in dit bijzondere jaar opnieuw een impuls aan de sector. Iedereen die actief is binnen de Nederlandse biersector kan bieractiviteiten tijdens de Week van het Nederlandse Bier van 27 mei t/m 6 juni 2021 organiseren. Aanmelden kan via www.weekvanhetnederlandsebier.nl.