Wat is de milieu-impact van het brouwen van craftbier?

Als brouwerij wil je graag iets aan circulariteit doen. Maar waar te beginnen? Je bent van harte uitgenodigd om op 9 maart naar het event over de nieuwe PEF-methodiek te komen. Aan je deelname zijn geen kosten verbonden.

De PEF-methodiek geeft inzicht in de Product Environmental Footprint, ofwel de milieu-impact van een productketen. De informatie uit de PEF maakt het voor o.a. brouwerijen mogelijk om je productketen- van brouwen en distributie tot afvalverwerking – doeltreffend te verbeteren en meer circulair te maken.

Wat is de milieu-impact van craftbier?

Ter voorbereiding op de implementatie van de PEF-methodiek zijn verschillende producten onderzocht, waaronder de productketen van craftbier. Dit maakt de bijeenkomst extra interessant voor onze leden. De uitkomst zal op maandag 9 maart worden gepresenteerd in de nieuwe brouwerij van Wispe in Weesp.

Programma

Het programma van het evenement bestaat uit drie onderdelen die je meer grip geven op circulaire kansen binnen de productketen van jouw brouwerij.

Deel 1 – uitleg over de methodiek PEF

Wat is de functie van de PEF? En hoe zet de Europese Commissie de PEF-methodiek in om te komen tot de verbetering van de milieuprestatie van producten? We geven je hierover uitleg en een vooruitblik van wat er komen gaat. Zo wordt de PEF in de toekomst waarschijnlijk een onderdeel van de CE-markering en andere productregelgeving.

Deel 2 – PEF-metingen van verschillende producten

In dit onderdeel komen de PEF’s van drie sprekende producten aan bod:

Deel 3 – rondetafelgesprekken

Je komt tijdens de rondetafelgesprekken in gesprek met collega-ondernemers, inkopers, beleidsadviseurs en PEF-deskundigen. Waar liggen de kansen voor jouw product? Welke ambities en belangen deel je met jouw gesprekspartners? En hoe kun je elkaar versterken?

Als afsluiter staat de borrel klaar met – uiteraard – het op locatie gebrouwen Wispe-bier. Brouwer Jerrit Vellenga luidt de borrel in met een bierproeverij.

Praktische informatie
  • Datum: maandag 9 maart
  • Tijd: 15:00 uur inloop, 15:30 – 17:30 uur evenement, 17:30 – 18:30 uur borrel
  • Locatie: Wispe Brouwerij, Herengracht 16 in Weesp
  • Kosten: gratis
Aanmelden

Ben je geïnteresseerd en kom je graag naar het PEF-event? Meldt je dan aan via: PEF-event@lbpsight.nl.