StiBON Lustrum Symposium

Op maandag 28 oktober a.s. organiseert StiBON een symposium ter gelegenheid van haar 10-jarig bestaan. Dit StiBON Lustrum Symposium staat in het teken van de toekomst van bier. Key-note speeches worden gegeven door Cees-Jan Adema, directeur van Nederlandse Brouwers en Ronald van de Streek, directeur en medeoprichter van vandeStreek Bier.

Het programma begint om 10:00 uur en eindigt rond 16:30 uur.

Programma

10:00 uur: Inloop met koffie

10:30 uur: Opening door de voorzitter van StiBON, Marco Lauret

10:45 uur: Keynote: Hoe kijkt de samenleving naar bier en brouwers? Hoe zien brouwers dat? Cees-Jan Adema, directeur Nederlandse Brouwers.

11:15 uur: Keynote: Bier – Supergezond. Ronald van de Streek (vandeStreek Bier).

11:45 uur: Paneldiscussie: Bier aan tafel. In het panel zitten Adriaan Verkerk (Bar Alt), Jelle Yu (Jopenkerk) en Nederlands kampioen biersommelier Pepijn van der Waa (BrewTaste).

12:30 uur: Lunch verzorgt door Mercure Hotel

13:30 uur: Praatje bij de haard: Rick Kempen en Henri Reuchlin laten hun licht schijnen over de ontwikkelingen op de biermarkt.

14:00 uur: Keynote: Hervonden populariteit van ‘sour ales’. Frank Boon (Brouwerij Boon)

14:30 uur: Pauze

14:45 uur: Paneldiscussie: Belang van kwaliteit. In het panel zitten Peter Rouwen (brouwerij Noordt), Helga Wup (café In de Buurt), Thomas Heijnen (category manager food van Jan Linders) en Joël Broekaert (journalist).

15:45 uur: Afsluiting

16:00 uur: Bekendmaking Beste Bockbier door MITRA en PINT.

Na afloop is er nog een borrel met uiteraard (bock)bier.

Locatie

Mercure hotel Amsterdam City
Joan Meyskensweg 10
1096 CJ Amsterdam

Het is mogelijk bij het hotel tegen betaling te parkeren maar wij adviseren met het openbaar vervoer te komen. Vanaf metrostation Amsterdam Overamstel is het maar 650 meter lopen.

Kosten

€ 99,-
StiBA-leden: € 59,-

Tickets zijn inclusief lunch en afsluitend een mooi glas bier.

Meer informatie