Pink Boots Society opent chapter in Nederland

Zondag 29 september kwamen voor de tweede keer een aantal vrouwelijke bier-professionals bij elkaar ter voorbereiding van de oprichting van de Nederlandse, of eigenlijk Benelux, ‘chapter’ van de Pink Boots Society.

Initiator is de Amerikaanse Liz Pratt, in Boston is zij al jaren lid van de Pink Boots Society. Vorig jaar streek zij neer in Amsterdam en ging ze op zoek naar mede ‘members’. Ze ontdekte dat er in Noord Europa nog geen afdeling was. Via haar werk bij diverse brouwerijen bouwde ze al snel een eigen netwerk op in de Nederlandse bierwereld en stelde vervolgens de vraag of er interesse zou zijn voor een chapter in Nederland. Hierop meldden zich in de facebookgroep Pink Boots Society Benelux in korte tijd ruim 60 vrouwen aan en een eerste meet-up in het Arendsnest werd gepland. Na deze eerste bijeenkomst werden kandidaten gezocht voor het bestuur en deze groep enthousiastelingen plande een tweede bijeenkomst eind september in de brewpub van Oproer, waar spijkers met koppen geslagen werden.

“We hebben besloten onze afdeling per 1 januari 2020 officieel op te richten, dat geeft ons nu nog wat tijd om alles organisatorisch en financieel goed voor te bereiden”, vertelt Yu Mey, de beoogd penningmeester. “Ook willen we in de aanloop daar naar toe nog meer vrouwen bekendmaken met de Pink Boots”, vult Arjanneke, beoogd secretaris aan, “want niet iedereen kent deze, van oorsprong Amerikaanse organisatie voor vrouwen die professioneel werkzaam zijn ‘in’ het bier. “Daarom organiseren we op 28 november, in Taplokaal Gist, nog een meet-up; ten eerste om iedereen bekend te maken met onze plannen, vragen die er misschien zijn te beantwoorden, maar ook zeker om gewoon lekker met z’n allen te genieten van, en te praten over, bier”, aldus Linda. Naast Liz Pratt, Yu Mey Kwee (o.a. StiBON), Arjanneke van den Berg (Gooische Bierbrouwerij) en Linda van Loon (Nevel) vormen Kimmy Pletting (Kromme Haring) en Nataly Galvis (Kaapse Brouwers) vanaf 1 januari 2020 het bestuur.

Wil je meer weten over de Pink Boots Society, of heb je zin om bij de volgende meet-up kennis met ons te maken? Je bent donderdag 28 november vanaf 20:00 welkom in Taplokaal Gist in Utrecht (aanmelden is niet nodig).

Over Pink Boots

De Pink Boots Society is een non-profit organisatie opgericht in 2007 in Amerika door Teri Fahrendorft. Ze vernoemde de organisatie naar haar werklaarzen die zij als professioneel brouwer van haar schoonmoeder had gekregen….. en roze waren. De PBS wil vrouwen die professioneel werkzaam zijn in de bierwereld als eigenaar, brouwer, techneut, vormgever, laborant, verkoper of wat dan ook, aanmoedigen zich verder te professionaliseren en hun kennis te delen met anderen leden. PBS organiseert naast netwerkbijeenkomsten ook evenementen waarbij ze geld ophaalt, onder andere door de verkoop van haar eigen bier, waarvan vervolgens beurzen en stipendia worden gefinancierd.