Handtekeningen petitie stopextrabierbelasting.nl aangeboden aan Tweede Kamer

Vandaag, dinsdag 17 oktober, zijn de handtekeningen van de petitie stopextrabierbelasting.nl aangeboden aan de Tweede Kamer. Maar liefst 82.201 werden er opgehaald!

DEN HAAG – De Nederlandse Brouwers en CRAFT overhandigen een petitie tegen de extra verhoging van de bierbelasting aan de vaste commissie financiën van de Tweede Kamer
COPYRIGHT – RONALD SPEIJER

Op de foto vlnr: Hans Smolders (BVNL), Martijn Disseldorp (Two Chefs Brewing, ook namens Nederlandse Brouwers), Pieter Grinwis (CU), Jitze Vellenga (CRAFT), Nina Adolfse (Muifelbrouwerij), Yu Mey Kwee (CRAFT), Tamara van Amerongen (Hert Bier), Judith Tielen (VVD), Caroline van der Plas (BBB), Pim van Strien (VVD).

De afvaardiging van CRAFT en Nederlandse Brouwers (zie foto) heeft pers en Kamerleden uitgebreid te woord gestaan om uit te leggen waarom de geplande accijnsverhogingen desastreus zullen uitpakken voor onze branche. De Kamerleden toonden begrip en sympathie voor ons standpunt, en waren verrast door de enorme hoeveelheid ondertekenaars.

Hoe nu verder? Na overleg en antwoorden van het kabinet over het wetsvoorstel vindt volgende week woensdag (25 oktober) de plenaire behandeling van het accijnsvoorstel plaats, waarop aansluitend wordt gestemd.

We bedanken onze leden hartelijk voor hun bijdragen en natuurlijk ook grote dank aan de petitie-ondertekenaars voor hun steun. Komende tijd zetten we onze strijd voort.

Daarom is nu het moment om lid van CRAFT te worden. Want met hoe meer leden we zijn, hoe sterker onze stem klinkt. CRAFT leden zijn samen onafhankelijk!

De petitie staat nog open. Halen we de 100.000 stemmen voor de stemming?