Oproer herrijst!

De Utrechtse brouwerij Oproer is een crowdfund campagne gestart. Het doel? Het openen van een nieuw biercafé in Overvecht. Het oude café moest sluiten na een verwoestende brand afgelopen januari in het CAB-Rondom gebouw.

Oproer brouwerij is ontstaan in 2016, nadat Mark Strooker en Bart-Jan Hoeijmakers van de brouwerijen Rooie Dop en RUIG besloten gezamenlijk verder te gaan. Ruim vijf jaar later gooide de vernietigende brand van afgelopen januari roet in het eten. Al snel werd duidelijk dat er gekeken moest worden naar een nieuwe plek en die is gevonden.

Leven in de brouwerij in Overvecht

Mark en Bart-Jan hebben bekend gemaakt een nieuw biercafé te gaan openen in de Utrechtse wijk Overvecht. Onderin de nieuwe studentenflat The Cube krijgen zij de beschikking over een ruimte van 800m2, met plek voor maar liefst 300 gasten.

Naast Oproer bier kan men er plantaardig eten en er is ruimte voor evenementen, buurtactiviteiten en om rustig te werken en te studeren. Een plek waar iedereen zich welkom mag voelen.

“Wij willen in Overvecht een permanent festival realiseren, waarbij aandacht voor duurzaam ondernemen, sociale contacten, inclusiviteit, maar bovenal lekker bier centraal staat!” aldus de ondernemers.

Voor de financiering heeft Oproer bewust gekozen voor het betrekken van zo veel mogelijk mensen door middel van een crowdfund campagne bij het Utrechtse platform CrowdAboutNow. Het doel is om minimaal €300.000 en maximaal €375.000 op te halen en de teller staat inmiddels al boven de 2 ton. De investeerders hebben de mogelijkheid betrokken te blijven door bijvoorbeeld jaarlijkse investeerdersbijeenkomsten.

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Ongeveer een jaar na de brand hoopt Oproer haar nieuwe biercafé te kunnen openen. Maar zover is het nog niet. De oplevering is in oktober en dan moet er nog druk verbouwd gaan worden. Voor de ontwikkelingen kun je de social media van Oproer in de gaten houden.

Mark Strooker en Bart-Jan Hoeijmakers van Oproer