Inschrijving Dutch Beer Challenge 2022 geopend

Op woensdag 13 april 2022 vindt voor de achtste keer de Dutch Beer Challenge plaats. De wedstrijd voor Nederlandse brouwerijen en hun bieren vindt opnieuw plaats in Rotterdam.

De organisatie nodigt de brouwerijen van Nederland uit om deel te nemen met een of meer van hun bieren. De inschrijving is geopend op 14 januari 2022. Afhankelijk van de corona-maatregelen op dat moment zal de wedstrijd op 13 april plaatsvinden op één dag, of worden verspreid over meerdere dagen. Altijd volgens een corona-proof protocol.

Vakkundige juryleden

Bij de wedstrijd zijn in ieder geval Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters aanwezig, en indien mogelijk ook internationale juryleden. Deze juryleden proeven blind in verschillende hoofdcategorieën met verschillende subcategorieën.

De bieren die bekroond worden op de Dutch Beer Challenge kunnen rekenen op een grote mediabelangstelling en internationale erkenning. De bekroonde bieren krijgen promotie van regionale, nationale en internationale media, wat aangeeft welke waarde de medailles hebben voor de consument. Mitra drankenspeciaalzaken heeft zich ook dit keer als hoofdsponsor verbonden aan de Dutch Beer Challenge.

Bekendmaking winnaars op 26 april 2022

De wedstrijdleiding maakt de winnaars bekend tijdens de prijsuitreiking op dinsdag 26 april 2022. Dit gebeurt net als in 2021 via een livestream.

Meer informatie is te vinden op de website van de Dutch Beer Challenge.