Hopoogst Feest Maximus Brouwerij op zaterdag 14 september

Enthousiaste hopplukkers gezocht!

Utrecht/Leidsche Rijn, 13 augustus 2019 – Maximus Brouwerij organiseert op zaterdag 14 september (van 10-19.00 uur) het Hopoogst Feest 2019. Op die dag wordt de eigen hop uit het Máximapark in Utrecht Leidsche Rijn geoogst en naar de brouwerij gebracht. De brouwerij zoekt enthousiaste hopplukkers die, samen met de vrijwilligers die de hopplanten onderhouden, de hopbellen van de planten af gaan plukken. De verse hop (typen Saphir en Cascade) wordt vervolgens gebruikt om in de dagen erna de Maximus Mockingbird 2019 te brouwen. Thuisbrouwers zijn van harte welkom om ter plekke het verst mogelijke bier te brouwen en kunnen een deel van de hop gratis meenemen. Inschrijven kan via: info@brouwerijmaximus.nl

Noeste hopplukkers worden verwend met hapjes & drankjes en eveneens uitgenodigd om bij het aanslaan van het 1e vat Maximus Mockingbird 2019 speciaalbier in november te zijn. Maximus Mockingbird is vernoemd naar Peter Mocking die nauw betrokken is bij de ontwikkeling, het beheer en onderhoud van het Máximapark en die de verzorging van de hopplanten begeleidt.

Iedere hopplukker (max. 100) is welkom: enthousiaste Utrechters & Leidsche Rijners, vriendengroepen & families, thuisbrouwers en bedrijfsteams.

Over Maximus Brouwerij

Maximus is een gepassioneerde en onafhankelijke brouwerij in Utrecht, waar doordrinkbare bieren van hoge kwaliteit en met een eigen identiteit worden gebrouwen. Traditionele bieren met een moderne twist, zoals Pandora Blond, Brutus Red Amber, Highhops IPA, Dakhaas Witzen, het laag-alcoholische Little Fred Session Blond en een groot aantal andere speciaal bieren. De traditionele, koperen stoom-brouwinstallatie van Maximus is uniek in Nederland en is vanuit het proeflokaal van de brouwerij te bewonderen.

Maximus wil met haar bieren mensen laten genieten en samenbrengen. Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, na een reïntegratietraject, weer een kans krijgen om aan het werk te komen. Een van haar bieren, de ‘Little Fred’, staat daar symbool voor.

Voor meer informatie:
Bert Holtkamp, Maximus Brouwerij
Tel. 030-7370800
info@brouwerijmaximus.nl
www.maximusbrouwerij.nl
www.facebook.com/brouwerijmaximus/