Gooisch Bierfestival – dit jaar een samenwerking met de Culturele Instellingen van Hilversum

Dit jaar wordt het plein weer omgetoverd tot een gezellig terras met in het midden een grote bartent met meer dan 30 taps. De Nederlandse brouwerijen ElevenMoersleutelProjekt NeoOersoep en Vandestreek komen met prachtige bieren als ‘Hank in de Dank Tank’, ‘Grappapolis’ en ‘Freewheel’. Voor elk soort bierliefhebber is er een bier te vinden: van licht tot donker, van frisse pils tot black IPA en van bekende tot verrassende bierbrouwers. Dit jaar zijn er ook lokale ciders te proeven van Elegast (Landgoed De Hoorneboeg). Mocht je wat anders willen drinken: er is ook fris en wijn. Voor de lekkere trek staan er een paar fijne foodtrucks. En er is meer!

Dit jaar combineren we ons festival met de Opening van het Cultureel Seizoen; de culturele instellingen geven vandaag een voorproefje van wat er allemaal te zien en te horen is in Hilversum, dit seizoen. Zo kun je genieten van bands waaronder Mell & Vintage FutureQueen the Music en singersong-writers Jessy Hay & Lorrèn en Baer Traa. Leest Juf Julia voor, is er een introductie-workshop Legodrukken en een heuse Dudok-Pubquiz. Museum Hilversum daagt je uit om de mooiste foto’s te maken via de gratis Snappshot app (code ‘nieuws’) en met een blitse 3D-bril op maak je een virtuele wandeling door de expositie Zilveren Camera.

Liever actief tijdens het Festival? We hebben een Jeu de Boules-baan, een flipperkasten-tent, quizmaster JeroenE test je kennis over bier in de BierBizzQuiz en een rondwandelende Fred van Driemeterbier is er met Eerste Hulp bij Bierkeuzestress.

Kortom, tot zondag! 15 september, vanaf 13:00 uur.

www.gooischbierfestival.nl