CRAFT nieuws in hopster #9

“Al gespot? Bier in flessen en blikken met het nieuwe CRAFT-zegel met de tekst “CRAFT Brouwers – Samen Onafhankelijk”. Hiermee laat een brouwerij middels zijn eigen bieren zien aangesloten te zijn bij CRAFT en zich achter de waarden van de vereniging te scharen. De tekst is 45 graden gekanteld, de beste hoek om bier te schenken. Met in het midden een locatie pin om het lokale aspect te benadrukken. We kunnen er nog veel meer over zeggen, maar een zegel zegt meer dan 100 woorden. ”

“Al sinds de oprichting van “Bierconnaisseurs Oost” in 2015 ben ik lid van deze bierclub. Wat mij aanspreekt is de grote variatie aan deelnemers. Brouwers, huurbrouwers, horeca medewerkers, restauranteigenaren, slijters, bierdrinkers en andere pluimages met de meest uiteenlopende beroepen en leeftijden. Allemaal gericht op goede gesprekken onder het genot van een mooi glas bier. Met name door Covid19 zijn we onze drinkmomenten met elkaar gaan delen via de groeps-app. Tip: zet het geluid van deze app op stil ☺. Vanaf nu gelukkig weer geregeld live op locatie.“

“Er is tijdens commissie vergaderingen van de Tweede Kamer nog nooit zo vaak over CRAFT en onze bieren gesproken als in 2021. De aanleiding was dat de staatssecretaris de accijnswetgeving wil wijzigen ten nadele van met name de kleine brouwers. Maar goed, we hebben onszelf op de kaart gezet. Zo goed zelfs dat we nog tot eind 2023 de tijd hebben om voor de kleine brouwers de nadelige effecten van deze wet te beperken. De door de Tweede Kamer aangenomen “motie van Dijk” geeft ons deze mogelijkheid. We moeten met cijfers aantonen dat kleine brouwers “disproportioneel” worden benadeeld en dan moet het ministerie met maatregelen komen om de kleine brouwers te ontzien. Mooi toch?”

“We gaan weer live! De Dutch Craft Beer Conference 2022. Dit jaar op 10 mei in het NBC in Nieuwegein. Nieuw is het vooravond programma om de live contacten weer eens flink aan te halen. Maar zeker zo belangrijk is dat we elkaar overal in het land weer kunnen ontmoeten om te proosten met de meest fantastische bieren. En ervoor gaan zorgen dat we met name de horeca, cultuur en evenementen weer een enorme boost gaan geven! Proost!”