CRAFT nieuws in hopster #7

“De Olympische Spelen in Tokio zitten er weer op. Met een geweldig resultaat voor de Nederlandse sporters. Nog nooit eindigde Nederland zo hoog. Op een zevende plaats met een recordaantal van maar liefst 36 medailles. Ondanks lege tribunes en een voor de sporters bijzonder strak Covid19 protocol in Tokio. Waar een klein land groot in is. Wat dat laatste betreft zie ik veel overeenkomsten tussen brouwers en sporters. Nederland op de bierkaart zetten. Doorzettingsvermogen, passie, diversiteit en het beste uit jezelf en je bieren halen. Herken jij de sporter in de brouwer?”

“Dat beste uit jezelf halen wordt het liefst op een verantwoorde manier gedaan. Duurzame bedrijfsvoering in de brouwerijen draagt bij aan een beter klimaat. Uiteraard is het de brouwer die de ziel aan het bier geeft. Maar om een bier in de markt te zetten dat zowel economisch als ecologisch verantwoord is, zoeken we als CRAFT steeds meer de samenwerking met partijen in de hele bierketen. Grondstofleveranciers, verpakkings- en machineleveranciers, collega-brouwerijen, retailers, horeca, diverse distributiepartners, energieleveranciers, kennisinstituten, onderwijsinstellingen, consumenten en bierdrinkers. Samen werken we aan de beste bieren en een toekomstbestendig klimaat.”

“Statiegeld van op kleine PET flesjes is een feit sinds 1 juli van dit jaar. Alle flessen hebben nu een statiegeldlogo en een nieuwe EAN-code. Zo is het voor consumenten duidelijk welke fles wel of niet mee doet. Grotere supermarkten (meer dan 200 m2), bemande tankstations langs de snelweg en bemande treinstations zijn verplicht de lege flesjes in te nemen. Maar hoe zit het nu met statiegeld op het voor bier steeds populairder wordende blik? Het is vastgelegd dat er per 31 december 2022 statiegeld op blik komt. De precieze invulling daarvan is nog een punt van discussie. CRAFT zit met de juiste partners aan tafel waaronder de Nederlandse Brouwers en Statiegeld Nederland om de belangen van haar leden te behartigen.”

“En dan nog dit: het lijkt ver weg, maar zet dinsdag 18 januari 2022 alvast in je agenda! Na de succesvolle online Dutch Craft Beer Conference van dit jaar, de vijfde alweer, gaan we elkaar weer live ontmoeten. Deze keer in het NBC congrescentrum in Nieuwegein. CRAFT zorgt wederom voor een divers programma en volop gelegenheid om met elkaar te proosten. Tot die tijd hopen we jullie regelmatig te zien in een van de prachtige brewpubs en/of horeca gelegenheden waar je van de bieren van onze CRAFT leden kunt genieten. Met de nadruk op genieten van elkaar en van de lekkerste bieren, nu het weer kan!”