CRAFT introduceert: The Money Game

CRAFT staat voor het stimuleren van een professionele aanpak als het gaat om het brouwen van bier. Dat gaat niet alleen over het bier zelf, maar ook over de manier waarop je je brouwerij als een bedrijf runt.

Of je nu een eenpitter bent of tientallen medewerkers in dienst hebt – de financieel-economische vragen blijven in essentie hetzelfde. Geef ik mijn geld op de goede manier uit? Reken ik de juiste prijs voor mijn bier? Het aantal vragen over de financiële gezondheid van je bedrijf is eindeloos. Maar we kunnen elkaar helpen door de krachten te bundelen.

Onder de titel ‘The Money Game’ is CRAFT een project gestart om haar leden meer inzicht te geven in de financiële performance van hun bedrijf. De bundeling van gegevens van zoveel mogelijk brouwerijen creëert een benchmark. Daaraan kun je afmeten hoe jouw brouwerij er voor staat ten opzichte van vergelijkbare brouwerijen.

We werken samen met het bedrijf Accuracy, dat veel ervaring heeft met het analyseren van financiële en andere bedrijfsdata. Alle aangeleverde gegevens worden vertrouwelijk, veilig en anoniem verwerkt tot een dashboard met financiële kengetallen. Data die normaal gesproken alleen is weggelegd voor bedrijven met grote budgetten, komt nu beschikbaar voor alle brouwerijen van Nederland. We zien dit project daarom als een stap op weg naar verdere professionalisering van de gehele Nederlandse craft bier sector.

Op de Dutch CRAFT Beer Conference van 23 maart jl. is The Money Game afgetrapt met een overtuigend betoog van bestuurslid Koen Overeem over nut en noodzaak van dit project. Alle leden van CRAFT krijgen de komende tijd nadere informatie over hoe ze mee kunnen doen. Hiermee krijgt iedere brouwerij van Nederland een unieke kans om de bedrijfsvoering naar een hoger plan te tillen.

Nog geen lid van CRAFT? Word het nu!