‘Big ambitions’ thema Dutch Craft Beer Conference 2020

‘Big ambitions’ thema Dutch Craft Beer Conference 2020

Op dinsdag 21 januari organiseren we alweer de vierde editie van de Dutch Craft Beer Conference in de Fokker Terminal in Den Haag. Dit jaarlijks terugkerende evenement draait om kennisuitwisseling tussen brouwers onderling en brouwers en leveranciers. In de editie van 2020 staat de vraag centraal of de Nederlandse craftbrouwerijen het grote publiek voor zich weten te winnen.

Met het thema ‘Big ambitions’ zoomen we in op de snelgroeiende craftbranche. De branche groeit hard, maar de grote vraag is: weten de craftbrouwers het grote publiek voor zich te winnen of blijven ze een liefhebbersclub? Voordat Nederland definitief is veroverd, moet er nog flink worden doorgepakt.

Groeiscenario’s

Verschillende sprekers belichten vanuit diverse kanten dit vraagstuk. Zo presenteert de Duitse onderzoeksjournalist en auteur van het boek ‘The Beer Monopoly’ Ina Verstl de toekomst van de Nederlandse craftbranche aan de hand van concrete groeiscenario’s en -strategieën van craftbrouwers in andere landen. Zij is een van de keynote-sprekers van deze dag, naast bierambassadeur Rick Kempen.

Workshops

Net zoals voorgaande jaren kunnen bezoekers dit jaar ook kleinschalige workshops volgen. Een van de workshopleiders is Jean-Paul Rutten (Gulpener Bierbrouwerij). Tijdens zijn workshop vertelt hij meer over het duurzaamste brouwhuis van Nederland. Verder gaat Peter Rouwen (mede-oprichter Brouwopleiding Nederland) met zijn workshop in op brouwerijmanagement. Meer professionaliteit heeft ook invloed op de managementtaken van de craftbrouwers. Denk hierbij aan de omgang met het personeel, cao en pensioen. Het hele programma is te vinden op onze website.

Beurs

Naast het volgen van workshops en lezingen zijn er tientallen leveranciers van brouwproducten en -diensten die zich presenteren op de beurs. Brouwers kunnen hier ook terecht met praktische vragen. Het congres is zowel toegankelijk voor leden van CRAFT als niet-leden en Nederlandse als buitenlandse brouwers.