Beste bockbier van Nederland 2019

Mitra drankenspeciaazlaken en Bierconsumentenvereniging PINT organiseren dit jaar weer de Bockbiercompetitie! Op 18 oktober 2019 zullen, vanzelfsprekend opnieuw onder de bezielende leiding van Derek Walsh, Nederlandse bockbieren worden gekeurd door een jury bestaande uit keurmeesters, biersommeliers en journalisten. De uitreiking van de prijzen vindt plaats op 28 oktober tijdens het StiBON Lustrumsymposium in Amsterdam.

Brouwers kunnen hun bieren inzenden in 3 categorieën:

  • Bock, met als subcategorieën: Donkerbock;
  • Dubbelbock/Sterke bock, met als subcategorieën: Donker dubbelbock, IJsbock/Sterk bock;
  • Speciaal bock, met als subcategorieën: Weizenbock/Weizendoppelbock, Blond Bock/Dubbelbock, Rauch & Houtgerijpte bock, Speciaal grondstoffen.

Deelname aan deze wedstrijd is mogelijk voor alle brouwers van bockbieren in Nederland. Aan brouwers wordt een inschrijfgeld van € 25,00 per deelnemend bier gevraagd en verwacht wordt dat zij zelf zorgdragen voor tijdige verzending/aanlevering van de bieren (8 flesjes van 33 cl per in te zenden bier). De te beoordelen bieren dienen uiterlijk maandag 14 oktober aanwezig te zijn op de keuringslocatie (bijzonderheden over betaling en inzending volgen na aanmelding).

Aanmelden voor de wedstrijd kan via www.pint.banster.nl. De aanmelding sluit op 11 oktober om 18.00 uur.