42 Brouwers doen mee aan Mega Collab van CRAFT

In het kader van de Week van het Nederlandse Bier, worden op vrijdag 17 mei, voor het eerst de landelijke Collaboration Brews gelanceerd bij verschillende brewpubs, cafés en proeflokalen door het hele land. Maar liefst 42 brouwerijen doen mee aan deze bieractiviteit van organisator CRAFT.

Door middel van een trekking zijn er begin maart 21 duo’s gevormd. Elk duo heeft een opdracht meegekregen in de vorm van een brede biersuggestie zoals ‘Tropische verrassing’ en ‘Er is niks mis met een klassieker’ of ‘Peper en thee’. De komende weken werken de duo-brouwerijen nauw samen om een bier te brouwen. Het nieuwe bier wordt door beide brouwerijen op de markt gebracht. Daarnaast zullen de deelnemende brouwerijen tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen van 24 tot en met 26 mei ook de mogelijkheid bieden de bieren te proeven.

Bernd Beersma, bestuurslid van CRAFT, kijkt uit naar de lancering: “Naast dat de Mega Collab Brew een mooie samenwerking tussen de brouwers onderling teweeg brengt is het vooral ook een bijzondere ervaring waarbij brouwers hun eigen ideeën en kennis kunnen uitwisselen. En dat levert enorm veel inspiratie en variatie op.”

Week van het Nederlandse Bier

De Week van het Nederlandse Bier wordt feestelijk geopend tijdens het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag van 16 tot en met 18 mei. Op het festival presenteren ruim 40 Nederlandse brouwerijen meer dan 250 verschillende bieren en wordt het Beste Bier van Nederland 2019 bekendgemaakt. Bierexperts kunnen hun kennis testen tijdens de Pubquiz WeekNLBier op dinsdag 21 mei. De week wordt afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen van 24 tot en met  26 mei waar men bij tientallen brouwerijen alle geheimen van het bierbrouwen kan ontdekken tijdens de open dagen.

Het programma
  • 16 mei t/m 26 mei: Meer dan honderd bieractiviteiten door het hele land
  • 16 mei: officiële opening van de WeekNLBier + bekendmaking Beste Bier van Nederland 2019
  • 16 mei t/m 18 mei: Nederlands Bierproeffestival Den Haag
  • 17 mei: Lancering Mega Collab
  • 21 mei: Pubquiz WeekNLBier
  • 24 mei t/m 26 mei: Nederlandse Brouwerijdagen