Nieuwe wetgeving energie aanstaande

Nieuwe wetgeving energie aanstaande
26 juli 2018 CRAFT

Zoals jullie wellicht al hebben gehoord is de overheid druk bezig met de aanscherping van de regelgeving omtrent energieverbruik. De doelstelling van de overheid is om alle ondernemers in Nederland te stimuleren om minder energie te verbruiken. De overheid kan verplichtingen opleggen om maatregelen uit te voeren welke een terugverdientijd hebben van 5 jaar of minder. Het gaat bij dit onderwerp om de zogenaamde gebouwschil (isoleren, dubbel glas en dergelijke etc.), maar ook om procesoptimalisatie binnen de productie (koelen, verwarmen etc.). Vanaf 1 juli 2019 gaat er bovendien een informatieplicht gelden voor brouwerijen die boven een bepaalde verbuiksnorm uitkomen.

Samen met onze energieadviseur Harco Lammers houden we ook deze ontwikkeling nauwlettend voor je in de gaten. Zo wordt er gekeken of we voor brouwerijen een zogenoemde erkende maatregelenlijst kunnen opstellen: brouwerij specifieke maatregelen waarmee onze leden voldoen aan de norm.

Energiecollectief
Voor de leden van Craft hebben we vorig jaar de start gemaakt met de collectieve inkoop van energie. Nu zijn we leden ook graag van dienst met gratis eerstelijns advies op het gebied van wet- en regelgeving. Het is ook daarom van belang dat jouw brouwerij zich aansluit bij het energie collectief.

Daarom nog eens duidelijk een overzicht van wat je kan verwachten van het Craft energiecollectief, het enige wat je moet doen is je aanmelden voor het collectief:

      • Een scherp tarief voor de levering van energie.
      • Een meetovereenkomst / netbeheerdersovereenkomst.
      • Inzicht in de ontwikkelingen binnen de energiemarkt.
      • Hulp bij vraagstukken omtrent verduurzaming.
      • Advies m.b.t. naleving van wet- en regelgeving.
      • Overig eerstelijns advies bij vragen omtrent het onderwerp energie.

Voor vragen kun je contact opnemen met onze energie-adviseur Harco Lammers via info@hlammersadvies.nl of 06 211 767 27. Of meld je direct aan voor het collectief.