M-Filter: specialist koude stabilisatie oplossingen

M-Filter: specialist koude stabilisatie oplossingen
9 januari 2018 CRAFT

M-Filter is gespecialiseerd in het adviseren en het aanbieden van koude stabilisatie oplossingen voor de brouwers industrie. Als klant van M-Filter en lid van Craft Nederland heeft u de unieke positie om gebruik te maken van leidende filtratie technologieën en specialistische support om uw bier te beschermen tegen de laagst mogelijke kostprijs.

De continu ontwikkelende bier industrie gaat door een opwindende periode van veranderingen. Door inmenging van gevestigde markten gesteund door een ambachtelijke revolutie, ziet de toekomst van het brouwen er steeds optimistischer uit. De eis om constant kwaliteitsbier te produceren is nu een vereiste.

De grootste bedreiging voor de kwaliteit van het bier is microbiële besmetting – wat o.a. leidt tot onaangename smaken in het bier. Helaas houden bepaalde bacteriesoorten net zoveel van bier als de moderne geavanceerde bierdrinker en kunnen ze snel onaangename smaken veroorzaken als ze niet goed worden gecontroleerd. Ambachtelijke brouwers vertrouwen van oudsher op goede hygiëne om microbiële besmetting te beheersen, maar voor brouwers die hun bedrijf willen uitbreiden en hun merk willen vestigen buiten hun lokale afzetmarkt, is alleen vertrouwen op goede hygiëne riskant en niet in lijn met de verwachtingen van hun distributie- en detailhandelspartners.

Als verpakt bier langer dan een paar dagen stabiel moet blijven, moeten microbiële gevaren volledig worden begrepen en geëlimineerd. Om consequent verpakt bier van goede kwaliteit te produceren met een stabiel smaakprofiel en een lange houdbaarheid moeten brouwers opereren in overeenstemming met een controleerbaar kwaliteitscontrolesysteem. Dit op basis van de principes van HACCP. Brouwers moeten dan aantonen dat ze een proces hebben om de microbiële stabiliteit te beheersen – normaal gesproken door middel van pasteurisatie of steriele filtratie.

Door recente ontwikkelingen in membraan filtratietechnologie is steriele filtratie nu het optimale proces om microbiologische stabiliteit te beheersen. Hiermee kan de kwaliteit van bier tegen de laagst mogelijke bedrijfskosten beschermd worden. Steriele filtratie heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele pasteurisatietechnieken, waaronder; lagere kapitaalkosten, lagere bedrijfskosten en betere bescherming van biersmaak en houdbaarheid.

De nieuwe BEVPOR BR steriele bierfilters van M-Filter en Parker Domnick Hunter stellen brouwers in staat om de kosten van microbiële stabilisatie aanzienlijk te verlagen, dit terwijl de smaak van het bier behouden wordt en het bier beschermd blijft.

Dit wordt bereikt door een uniek geoptimaliseerd PES-membraan welke is gevalideerd om belangrijke bederforganisme te verwijderen terwijl het tevens de langste levensduur op de markt bezit. Bovendien is dankzij de unieke constructie van de BEVPOR BR-filters deze eenvoudige integriteit te testen. Dit omdat de cartridge volledig hydrofiel is en snel en gemakkelijk te bevochtigen.

De combinatie van microbiële retentie, lange levensduur en eenvoudige integriteitstest maken deze bierfilters uniek.

Daniel Vecsey, Market Development Manager bij Parker domnick hunter, werkte nauw samen met het productontwikkelingsteam en merkte op: “De BEVPOR BR is de meest recente toevoeging aan onze microfiltratieportfolio voor de brouwers-industrie. We zijn erg enthousiast over het op de markt brengen van deze nieuwe innovatie en hebben er alle vertrouwen in dat brouwers met dit product kostenbesparingen zullen realiseren binnen hun proces. We hebben een geweldig technisch supportteam welke klaar staat om met klanten samen te werken bij het implementeren van deze ontwikkeling in hun brouwerij. ”

De BEVPOR BR heeft bewezen een groot succes te zijn op verschillende test locaties. Amy Miller, Technical Support Scientist bij Parker domnick hunter is betrokken geweest bij het opzetten van deze proeven. “De brouwers waren erg blij met de resultaten van de proef, in de zin dat dit filter hen een aanzienlijke kostenreductie zou opleveren, terwijl ze de kwaliteit van hun bier zouden behouden”.