Leerbedrijf voor brouwers gezocht

Leerbedrijf voor brouwers gezocht
15 december 2018 CRAFT

In september begonnen de pioniers van de StiBON Lentiz brouwersopleiding aan hun tweede en laatste opleidingsjaar. Tegelijkertijd begon een tweede groep van veertien studenten aan het eerste jaar van de enige Nederlandse MBO opleiding, waarbij brouwen centraal staat. De belangstelling voor de tweede leergang bewijst dat er behoefte is aan een goede opleiding in Nederland. De opleiding is opgezet door de Lentiz onderwijs groep in samenwerking met StiBON Bieropleidingen en met steun van zowel CRAFT als Nederlandse Brouwers.

Steeds meer aspirantbrouwers melden zich, die van buiten de bierwereld komen. Dat is goed, want zo krijgen we meer goed getrainde brouwers die de kwaliteit in de sector kunnen versterken. Om deze brouwers goed op te leiden hebben we leerbedrijven nodig: brouwerijen waar deze enthousiastelingen tijdens de opleiding het geleerde in praktijk kunnen brengen.

Zie je het wel zitten om een leergierige aanstormende brouwer een plekje te bieden, neem dan contact op met Henri Reuchlin van StiBON via info@stibon.nl