Ledenvoordeel

De 10 voordelen van een lidmaatschap van CRAFT

CRAFT heeft inmiddels meer dan 160 leden. Het is dé vereniging die relevante kennis en informatie over de branche op overzichtelijke wijze verzamelt, verrijkt en deelt met haar leden. CRAFT promoot en behartigt de belangen van haar leden (en daarmee indirect de branche van bierbrouwerijen) richting markt, media en politiek. CRAFT biedt leden exclusieve mogelijkheden om hun netwerk te vergroten, kennis en ervaringen met anderen te delen en daar hun voordeel mee te doen.

Hieronder de 10 redenen waarom een lidmaatschap van CRAFT loont!

1. Promotie

Met de Open Nederlandse Brouwerijdagen wil CRAFT de Nederlandse consument attent maken op de aanwezigheid van de vele bierbrouwerijen in ons land en de verscheidenheid aan bieren die zij brouwen. CRAFT biedt unieke mogelijkheden om de brouwerijen van onze leden onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. Voor de media is CRAFT de ingang voor informatie over de branche van kleine bierbrouwerijen. Je lift als lid mee op landelijke en regionale media aandacht en diverse promotie- en publicatie-activiteiten vanuit de vereniging.

De website van CRAFT is het platform voor craft bieren in Nederland. CRAFT-leden kunnen zich hierop exclusief promoten richting de markt en consumenten. Op de website staan de leden en craft bieren centraal, zie hier een overzicht van alle actuele CRAFT-brouwerijen.

2. Exclusieve toegang tot een bron aan kennis en informatie

CRAFT beschikt over een besloten ledendeel welke exclusief toegankelijk is voor leden. Leden vinden hier een kennisbank vol met relevante informatie en documenten. CRAFT is ook houder van enkele relevante documenten zoals de hygiënecode voor kleine brouwerijen die zij exclusief aan leden beschikbaar stelt (niet leden betalen hiervoor een vergoeding). In het besloten ledenleden zijn ook antwoorden te vinden op veelgestelde vragen en leg je in een handomdraai contact met die ene collega-brouwer waarnaar je op zoek bent. Maar ook via de leden-nieuwsbrief verspreiden we interessante informatie.

3. Juridische helpdesk

Leden van CRAFT kunnen vanaf 1 januari 2018 gebruikmaken van onze eigen juridische helpdesk. Leden ontvangen onbeperkt eerstelijns juridisch advies per e-mail. Relevante vragen en antwoorden die voortkomen uit de eerstelijns advisering worden (geanonimiseerd) opgenomen in de FAQ lijst in het besloten ledendeel. Hiermee zorgen we ervoor dat ook andere leden kunnen profiteren van de kennis die wordt opgedaan.

4. Bezoek CRAFT bijeenkomsten gratis of tegen gereduceerd tarief

CRAFT zet zich in voor kennisdeling en netwerken. Om dit te onderstrepen organiseert CRAFT uiteenlopende bijeenkomsten waaronder het jaarlijkse Dutch CRAFT Beer conference. Leden van CRAFT kunnen deze activiteiten (met meerdere medewerkers) gratis of tegen gereduceerd tarief bezoeken.

5. Onderzoeks- en benchmarkcijfers

CRAFT publiceert jaarlijkse de CRAFT-index met als doel inzicht te geven hoe CRAFT brouwerijen zich verhouden ten opzichte van andere brouwerijen in de Nederlandse biermarkt. Dit onderzoek wordt door een onafhankelijke professionele instelling uitgevoerd.

6. Gedragscode

In onze branche hebben we elke dag te maken met een veelheid aan regels, wetten en voorschriften waaraan we ons moeten houden. Daarbij zijn we ons ervan bewust dat deze niet alle mogelijke gedragssituaties kunnen afdekken. Daarom wil CRAFT als extra ondersteuning een gedragscode ontwikkelen, gebaseerd op onze waarden, waarmee we invulling geven aan waar CRAFT voor staat. Hierbij zijn we ons ervan bewust dat een gedragscode niet alle mogelijke gedragssituaties kunnen afdekken. Het lidmaatschap van CRAFT en het committeren aan de gedragscode moet wel gaan fungeren als een belangrijk label waarmee leden zich kunnen onderscheiden van niet-leden in de markt.

7. Landelijke en regionale netwerkcontacten

Doe ervaring en kennis op via een groot netwerk van collega-brouwers. Zowel online als tijdens landelijke en regionale bijeenkomsten heb je de kans om collega’s en leveranciers te ontmoeten.

8. Collectieve Inkoop

CRAFT gaat namens haar leden voor verschillende producten en diensten de markt op teneinde gunstige inkoopcondities te verkrijgen. Onze leden kunnen zich zodoende richten op waar ze goed het brouwen van bier en profiteren gelijk van hoge kortingen op inkoopkosten. Lees hier meer over collectieve inkoop van onder andere verpakkingsmateriaal en energie.

9. Behartigen van collectieve belangen

CRAFT zet zich als brancheorganisatie in voor de collectieve belangen van onze leden en voert op die terreinen actie waarop collectieve belangenbehartiging geboden is: warenwetgeving en bierverordeningen, drank- en horecawetgeving, accijnswetgeving, statiegeldproblematiek, voedselveiligheid, milieu- en verpakkingsproblematiek. Hierin trekken we samen op met onze zusterorganisatie Nederlandse Brouwers.

10. Financieel voordeel

Omdat we met veel leden zijn en dicht op de doelgroep staan, bieden leveranciers leden van CRAFT vaak korting aan. Hieronder vind je een overzicht van de actuele aanbiedingen. We kijken altijd naar nieuwe mogelijkheden.

Korting op testpakketten bij Eurofins 

De speciale ledenprijs voor de twee pakketten zijn als volgt:

Pakket Wettelijke Eisen                  verkoopprijs € 1.490,14                 ledenprijs € 1.250,00
Pakket Aanbevelingen                    verkoopprijs € 869,17                     ledenprijs € 750,00

Op verzoek van individuele leden kunnen er ook losse testen worden afgenomen. Zij krijgen hierop een standaardkorting van 10%.

 

 

 


BierBesteld.nl

Sommige brouwers hebben al een webshop. Er zijn echter weinig brouwers die veel online omzet realiseren. Het ontbreekt aan tijd om de webshop goed in de markt te zetten. Om je hierbij te helpen is CRAFT een samenwerking aangegaan met Bierbesteld.nl. Een initiatief dat veel verder gaat dan een webshop alleen.

  • Je ontvangt een kant-en-klare professionele webshop voor gebruik op je eigen website, die ook prima naast een eventueel reeds bestaande webshop kan functioneren;
  • Je webshop wordt gepresenteerd op BierBesteld.nl, een platform waarop aangesloten Nederlandse brouwerijen worden gepromoot en bierliefhebbers eenvoudig bieren van verschillende brouwers kunnen vinden en bestellen;
  • Je webshop kan gekoppeld worden met webshops van andere leveranciers, zoals bijvoorbeeld de webshop van een collega bierbrouwer, een lokale slager, een webshop met horecaproducten of allemaal tegelijk.

BierBesteld.nl richt de webshop gratis in voor CRAFT-leden. Je hoeft hier niets voor te doen. Je kan de webshop vervolgens koppelen aan je eigen website.

Voor het succes van een webshop is promotie en het up-to-date houden van de webshop van groot belang. Ook hierin wordt je ontzorgd.


Korting op slangen bij Heproflex

Heproflex is partner van CRAFT. Binnen Heleon Group is Heproflex BV dé specialist op het gebied van adviseren en leveren van kwalitatief hoogwaardige slangen en appendages voor de voedingsmiddelenindustrie, waaronder brouwerijen. Heproflex biedt leden van CRAFT interessante kortingen aan op producten die zij aanschaffen. Informeer rechtreeks bij www.heproflex.nl naar de mogelijkheden en geef aan dat je lid bent van CRAFT (Let op! Lidmaatschap wordt gecontroleerd).

 

 

 


Lease de Beverly zuurstofmeter

Optimaliseer jouw zuurstof meting. Met het LEASE concept is het maken van keuzes eenvoudiger. Altijd op elk punt in de brouwerij een uitstekende DO meter tegen relatief lage investering. Exclusief voor leden van CRAFT biedt Hamilton de mogelijkheid de Beverly zuurstofmeter gedurende een jaarlijks opzegbare overeenkomst te leasen. Tijdens de looptijd van deze overeenkomst vallen alle vervangingskosten en of onderhoud onder deze overeenkomst. Bovendien garandeert Hamilton binnen 24 uur vervanging indien de Beverly mocht uitvallen. Download voor meer informatie over deze ledenaanbieding deze brochure of informeer rechtreeks bij Hamilton naar de mogelijkheden en geef aan dat je lid bent van CRAFT (Let op! Lidmaatschap wordt gecontroleerd).

 

 


(Beleids)documenten

CRAFT beschikt over veel relevante documenten, deze zijn gratis te downloaden in het besloten ledendeel. Voorheen konden niet-leden deze documenten tegen betaling ontvangen, deze regeling bestaat niet meer. De documenten zijn exclusief beschikbaar voor leden van CRAFT. Voor meer informatie neem je contact op met het secretariaat.
  • Hygiënecode voor de Bierbrouwerijen 2014 (gratis)
  • Basis HACCP-plan Bierbrouwerij
  • Checklist voor de opstart van een Bierbrouwerij

Synpro

Synpro is een initiatief dat is opgestart in 2013 op verzoek van een aantal beroepsverenigingen. Het doel van Synpro is om beroepsverenigingen meerwaarde te laten bieden aan hun leden. Leden wordt door Synpro collectief voordeel geboden op diensten en producten die relevant zijn voor de beroepspraktijk en ondernemers. De focus is nadrukkelijk op een juiste prijs-kwaliteitverhouding met eerlijke voorwaarden en niet puur op de prijs gericht. Iets wat goedkoop oogt, hoeft immers niet altijd goedkoop te zijn. Leden worden vervolgens ontzorgd tijdens het proces van het accepteren en eventueel activeren van een aanbod.