Inkoopcollectief

CRAFT ontwikkelt momenteel verschillende initiatieven voor het collectief inkopen van producten en diensten. Naast collectieve inkoop van energie loopt er ook een aanbod voor CRAFT leden om collectief topcluster verpakkingen in te kopen, zie hier.

Collectieve inkoop van energie 

Veel brouwerijen betalen nog teveel voor hun energie. Dat is niet nodig! Als we als brouwers onze energie-inkoop bundelen krijgen we samen de beste energiedeal. De gemiddelde besparing voor een brouwerij kan al snel oplopen met 10-25% voordeel!  Meedoen met de collectieve inkoop van energie is heel gemakkelijk. Je vult het onderstaande formulier in en wij doen de rest! Je ontvangt van ons een persoonlijk aanbod. Een aanbod afgestemd op je eigen situatie, maar met de voordelen van het collectief. Heb je eerst nog vragen neem dan rechtstreeks contact op met onze adviseur Harco lammers via info@hlammersadvies.nl.

Het proces voor de vorming van het inkoopcollectief is in verschillende fases opgedeeld. Hieronder treft u een overzicht:

 1. De informatiefase
  Alle potentiele deelnemers worden gevraagd om de informatie aan te leveren van de huidige situatie.
  Hierbij vragen we om de verbruiksgegevens, leveranciersgegevens ( Levering, meting en netbeheer) en eventuele contractgegevens.
 1. De inventarisatiefase
  Gedurende de inventarisatie wordt door ons een overzicht opgesteld van alle deelnemers met einddata van de contracten en mogelijkheden voor de toekomst.
  Om controle uit te oefenen bij de verschillende leveranciers en marktinformatie platforms, vragen wij u om de goedkeuring deze data op te vragen.
 1. De selectiefase
  Na ontvangst van alle data van de deelnemers wordt er een inkoopstrategie bepaald, de wensen en eisen vertaald naar een overeenkomstvorm en leveranciers geselecteerd.De leverancier zal geselecteerd worden op de eisen en wensen en uiteraard op de beste prijs en voorwaarden.
 1. De keuzefase
  U wordt verzocht de keuze te maken om definitief in het collectief deel te nemen. Hierbij is het uitgangspunt dat de kracht van het collectief en de bijzondere inkoopvoorwaarden u het maximale voordeel bieden.
 1. De contractfase
  Na uw bevestiging op definitieve deelname wordt uw contract opgemaakt volgens de collectieve voorwaarden. Vanaf dat moment kunt u gebruik maken van alle faciliteiten die het collectief u bieden.

Zoals aangegeven stopt het collectief voordeel niet bij de prijs voor de energie en gerelateerde diensten, maar u profiteert ook van helpdesk service, controle op uw facturen, marktinformatie en duurzaamheidsadviezen.

Collectieve inkoop van energie – Samen de beste deal!

 • Sleep je bestanden hier of
  Geaccepteerde bestandstypen: jpg, gif, png, pdf.
 • * Het invullen van deze en de volgende velden is niet nodig als je een jaarrekening of nota upload.