Kosten rijzen het glas uit

Overal rijzen de kosten de pan uit. Of het glas uit, in ons geval. Bierbrouwerijen zijn namelijk energie-intensieve bedrijven. De kosten voor energie stijgen hard, net als die voor grondstoffen en verpakkingsmateriaal.

Branchevereniging CRAFT komt op voor de belangen van de onafhankelijke brouwerijen in Nederland. Met een serie posters willen we de aandacht vestigen op de vele kostenaspecten voor brouwerijen die fors stijgen.

Want CRAFT brouwers willen voor jou een betaalbaar bier blijven brouwen, nu en in de toekomst. Alle kostenstijgingen zonder meer naar de afnemers – en dus de consument – doorbelasten? Dat doen we liever niet.

Blijf daarom het bier van je lokale brouwerij drinken. Steun ons door de berichten op social media te liken en te delen!

Neem contact met ons op voor meer informatie. Alle posters zijn te vinden op onze beeldbank; zie de pagina Pers.

Energie en grondstoffen worden flink duurder. Voor veel brouwerijen bruisen zelfs de kosten van koolzuur – de bubbels in je bier – letterlijk het glas uit. Maar er is iets dat je kunt doen. Drink het bier van je lokale brouwerij. En steun ons door dit bericht te liken en te delen. We wensen iedereen een bruisend nieuwjaar, namens alle brouwerijen die er een feestje van maken!

Het kabinet wil in 2024 de accijnsheffing op bier wijzigen. Voor onafhankelijk brouwend Nederland komen deze disproportionele wijzigingen extra hard binnen, vanwege stevige verhogingen op sterkere bieren. CRAFT blijft zich inzetten voor een eerlijke accijnsheffing voor brouwerijen tot 200.000 hl. En er is iets dat jij kunt doen. Drink het bier van je lokale brouwerij, en steun ons door dit bericht te liken en te delen.

Hoge energieprijzen, verlaagde productie: glas is nu minder makkelijk verkrijgbaar. De prijs per fles schiet van 11 naar 18 cent. Meer dan 60% erbij dus. Een beetje bierbrouwerij vult al snel zo’n miljoen flessen per jaar. Reken maar uit wat dat extra kost. Ook de kosten voor grondstoffen en verpakkingsmaterialen lopen over. Maar laat één ding duidelijk zijn: CRAFT brouwers willen een betaalbaar glas bier blijven maken. Dus drink het bier van je lokale brouwerij. En steun ons door dit bericht te liken en te delen.

Overal rijzen de kosten de pan uit. Of het glas uit, in ons geval. Bierbrouwerijen zijn namelijk energie-intensieve bedrijven. De kosten voor energie stijgen hard, net als die voor grondstoffen en verpakkingsmateriaal. Branchevereniging CRAFT wil met de komende serie posters de aandacht vestigen op de vele kostenaspecten voor brouwerien die fors stijgen. CRAFT brouwers willen voor jou een betaalbaar bier blijven brouwen, nu en in de toekomst. Blijf daarom het bier van je lokale brouwerij drinken. Steun ons door de berichten op social media te liken en te delen.