Inschrijving Dutch Beer Challenge 2022 geopend

Inschrijving Dutch Beer Challenge 2022 geopend
26 januari 2022 CRAFT

Op woensdag 13 april 2022 vindt voor de achtste keer de Dutch Beer Challenge plaats. Deze editie (powered by Mitra), de wedstrijd voor Nederlandse brouwerijen en hun bieren, zal opnieuw plaatsvinden in Rotterdam

Brouwerijen worden uitgenodigd om met een of meer van hun bieren deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. De inschrijving is gestart op 14 januari 2022. Afhankelijk van de corona-maatregelen op dat moment zal de wedstrijd doorgaan op één dag (13 april) dan wel verspreid over meerdere dagen volgens een corona-proof protocol.

Vakkundige juryleden

Afhankelijk van de situatie rond de pandemie in april is er op 13 april een aanwezigheid van in ieder geval Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters en indien mogelijk ook weer internationale specialisten.

Deze juryleden proeven blind in verschillende bier-hoofdcategorieën met verschillende subcategorieën. De bieren die bekroond worden op de Dutch Beer Challenge kunnen rekenen op een grote mediabelangstelling en internationale erkenning. De gelauwerde bieren krijgen promotie van de (inter)nationale en regionale media, hetgeen aangeeft welke waarde de medailles ook hebben voor de consument. Mitra drankenspeciaalzaken heeft zich wederom als hoofdsponsor verbonden aan de Dutch Beer Challenge.

Bekendmaking winnaars op 26 april 2022

De wedstrijdleiding maakt de winnaars bekend tijdens de prijsuitreiking op dinsdag 26 april  2022. Dit zal net als in 2021 geschieden via een livestream.

Voor meer informatie bezoek je de website van de Dutch Beer Challenge.