Themabijeenkomst en Najaarsvergadering

Op donderdag 11 oktober staat de najaarsvergadering van CRAFT gepland. Ledenvergaderingen organiseren we het liefst bij een van onze leden. Dit najaar is dit bij De Naeckte Brouwers, (Amsterdamseweg 22 in Amstelveen). De Naeckte Brouwers zijn sinds 2014 lid van CRAFT. De stukken worden in aanloop naar de ledenvergadering aan de deelnemers toegestuurd.

De dag starten we traditiegetrouw met een themabijeenkomst. Deze keer nemen we je mee in de wereld van een ambachtelijke mouterij uit de Achterhoek en leggen we uit waar je allemaal op moet en kunt letten als je de kwaliteit van je bier wilt verbeteren en bewaken.

 

 

Wie zijn de Naeckte Brouwers?

Vrienden met gedeelde interesses en ware Bourgondiërs. Michel is geïnteresseerd in alles wat met eten en drinken te maken heeft en altijd een kritische proever. “Het is een uitdaging om ieder bier zijn eigen karakter te geven, waarbij je steeds een andere balans zoekt tussen verschillende zoet en bitter tonen.” Jan Albert (Ab) gebruikt zijn creativiteit als ontwerper bij het ontwikkelen van bieren, maar ook bij aanpassingen van de brouwinstallatie. “Soms moet je ‘out of the box’ denken om tot een verrassend resultaat te komen.” Samen houden ze elkaar scherp en in balans voor het brouwen van ambachtelijke bieren van hoge kwaliteit.

Op 24 november 2017 openden zij hun eigen proeflokaal ANNA in de voormalige Annakerk aan de Amsterdamseweg 22 in Amstelveen. Hier kun je de vaste bieren en enkele exclusief voor het proeflokaal gebrouwen bieren proeven, begeleid met een eenvoudige hap. 

Sessie 1: Een toekomst met een ambacht uit het verleden
Jan Legter vertelt over een verloren ambachtelijke werkwijze die hij nieuw leven heeft ingeblazen. In zijn kleine mouterij in de Achterhoek wordt het graan in water geweekt en daarna op een vloer verspreid, waarna het ontkiemt. Daarna wordt het graan gedroogd in een oven.

Sessie 2: Hoe verbeter je de kwalliteit van je bier?
De kwaliteit van onze bieren is enorm belangrijk en grote afnemers vragen steeds vaker om aan te tonen dat je bier aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet. Maar waar begin je als kleine brouwer wanneer je de kwaliteit van je bier wilt verbeteren? Waar kun en moet je allemaal op letten? En hoe borg je kwaliteitsbewaking eenvoudig in het brouwproces? Kwaliteitsexpert Adam Dijkstra zet het 11 oktober allemaal duidelijk voor je uiteen.

Programma

PROGRAMMATIJD
Ontvangst10.00 uur
Een toekomst met een ambacht uit het verleden - Vloermouterij Masterveld 10.30 uur
Hoe verbeter je de kwaliteit van je bier -
Analysecentrum Colonjes
11.30 uur
Lunch12.30 uur
Algemene ledenvergadering13.30 uur
Afsluitende borrel15.30 uur

Aanmelden

Aanmeldformulier themabijeenkomst & najaarsvergadering, 11 oktober 2018

In verband met de aantallen voor catering e.d. is het van belang vooraf duidelijk te hebben aan welk onderdeel je deelneemt. Je kan dit middels het onderstaande formulier duidelijk doorgeven. NB: Kom je met meerdere personen dan dient iedereen zich afzonderlijk aan te melden!