CRAFT College – Je bier vermarkten | 23 september (fysieke bijeenkomst)

Altijd al eens bij een inkoopgesprek in het hoofd van diegene aan de andere kant van de tafel zit willen kruipen? Welke overwegingen hij of zij maakt ten aanzien van bieren, merken en plannen? Waarom staat het ene bier wel op het schap en het andere niet? Mijn bier is toch goed, waarom moet ik dan investeren en meer doen, dan gewoon mijn geweldige bieren leveren! Nieuwsgierig naar de antwoorden op deze vragen… Op donderdag 23 september om 16:00 uur verzorgt Marco Philipsen van Mitra bij de Wispe Brouwerij een bijeenkomst over het succesvol vermarkten van je bier met aansluitend een netwerkborrel.

Dit college neemt je mee in de tijd dat het leek of niemand op speciaalbier zat te wachten, een tijd waar liefhebbers letterlijk ontstonden door ze te laten proeven en de verhalen te vertellen tot de tijd van het vele aanbod en hoe je als brouwer anders moet zijn als de ander en het lastig is ontdekt te worden. De tijd waarin we moeten oppassen de “gewone” bierliefhebber kwijt te raken in de hoeveelheid bierstijlen, merken en smaken.

Locatie

Wispe Brouwerij
Herengracht 16 in Weesp

Wispe Brouwerij is goed bereikbaar met het OV (station Weesp) en per auto. Parkeren kan op de Herengracht of Blomstraat (betaald parkeren € 1,20/uur).

Over de spreker
Marco Philipsen is al 26 jaar werkzaam bij Mitra Drankenspeciaalzaken en is een pionier in

Marco Philipsen

Nederland op het gebied van craftbieren. Met Mitra durfde hij in 2001 een focus te leggen op wat toen nog speciaalbier werd genoemd, terwijl er eigenlijk nog niemand op zat te wachten. Ondanks het feit dat herhaaldelijk werd ontmoedigd bleef hij volhardend in z’n missie en leerde op deze reis vele andere met dezelfde passie kennen. Zo schreef hij samen met z’n goede vriend Rick Kempen twee bierboeken die bij 80.000 liefhebbers in de kast staan. Maakte 20.000 Dvd’s over bier, gaf les op StiBON, is Diplom-Biersommelier, Ere-Ridder van de Roerstok in België, trots lid van het Biergenootschap der Lage Landen, schrijft columns en is (mede)oprichter van de Week van het Nederlands Bier en de Dutch Beer Challenge. Juist door betrokken te zijn bij alles wat er op het gebied van bier gebeurde en dit ondersteunde, werden de druppels op de gloeiplaten steeds groter en vonden steeds meer liefhebbers de passie voor dit mooie product.

CRAFT College

CRAFT nodigt elke maand een deskundige uit over een specifiek onderwerp. Naast een presentatie wordt ook de gelegenheid geboden tot het stellen van vragen.

Aanmeldformulier CRAFT College | 23 september

Indien meerdere medewerkers van je brouwerij zich willen aanmelden, dan dient iedereen zich afzonderlijk aan te melden!