CRAFT College – Raw ale | 20 januari

Op 20 januari  2022 geeft Linda van Loon (Yeast- and Fermentation specialist bij Eik & Tid in Noorwegen) een sessie over raw ale.

Raw ale.
Een bierstijl die is ontstaan in Noorwegen en nu ook de interesse heeft gewekt van brouwerijen wereldwijd. Bij raw ale wordt de wort niet gekookt en wat heeft dat voor effecten op de smaak? En op de stabiliteit van het bier? Is contaminatie niet een enorm probleem?
En wat is de rol van kveik? En hoe ziet het brouwproces eruit? Vragen die beantwoord zullen worden in dit college. Want is raw ale alleen een innovatie in smaak of kan het ook een manier zijn van een meer duurzame productie van bier?
Kortom: Het verleden, heden en de toekomst van raw ale komen aan bod. Want een ding is zeker: Het is niet alleen een bierstijl die gebrouwen hoeft te worden door een idyllisch gelegen brouwerij ergens tussen de fjorden in Noorwegen.

CRAFT College
CRAFT nodigt elke maand een deskundige uit over een specifiek onderwerp. Naast een presentatie wordt ook de gelegenheid geboden tot het stellen van vragen. Deze sessies van een uur, voorlopig alleen online, zijn toegankelijk voor alle CRAFT leden.

Aanmeldformulier CRAFT College | 20 januari 2022

Indien meerdere medewerkers van je brouwerij zich willen aanmelden, dan dient iedereen zich afzonderlijk aan te melden!