CRAFT College – Detectie van smaakbedervers in bier | 28 mei

Op vrijdag 28 mei van 15.00 uur16.00 uur verzorgt Joeri De Maere van Biomerieux het allereerste CRAFT College! Deze sessie gaat over detectie van smaakbedervers in bier.

Smaakbedervers zijn micro-organismen die zich in jouw brouwerij kunnen bevinden en uiteindelijk het eindprodukt kunnen besmetten. Met de huidige groei van het ambachtelijke bier, is het dan ook belangrijk om op dit risico van besmetting te controleren en detecteren. Zo blijf je als brouwer meester over de kwaliteit van jouw product.

Dit webinar zal een overzicht geven van de meest voorkomende smaakbedervers in bier en hoe men deze snel kan detecteren.

De presentatie wordt verzorgd door Joeri De Maere, werkzaam bij bioMérieux. De firma bioMérieux is gespecialiseerd in microbiologie sinds de tijd van Louis Pasteur.
Door zijn verleden als ingenieur in brouwerij projecten is het voor hem gemakkelijk om de link te leggen tussen labo resultaten en de mogelijke gevolgen op de brouwerij vloer.

Wij hopen alvast op jullie voltallige aanwezigheid.

Aanmelden kan alleen nog door telefonisch contact op te nemen met Dorien Exalto van CRAFT via 033 247 3489.

CRAFT College

CRAFT nodigt elke maand een deskundige uit om een onderwerp bij de kop te pakken. Naast een presentatie wordt ook de gelegenheid geboden tot het stellen van vragen. Deze sessies van een uur, voorlopig alleen online, zijn toegankelijk voor alle CRAFT leden.