CRAFT College – Hop, de eerste bierrevolutie in Nederland | 17 februari

Op donderdag 17 februari vanaf 16.00 uur verzorgt Dr. Leendert Alberts een CRAFT College over zijn nieuwe boek ‘Hop, de eerste bierrevolutie in Nederland’. Leden kunnen zich aanmelden door het onderstaande formulier in te vullen.

Het boek beslaat de periode 1300-1600 en beschrijft de introductie van hop bij de bierbereiding en de opkomst van de Nederlandse bierindustrie. De bedrijfstak beleefde in deze periode een grote bloeitijd. Nederlands bier, nederhop en vakkennis werden geëxporteerd naar België, Frankrijk, Engeland en West-Duitsland, waar de Nederlandse bierstijlen nadien werden geïmiteerd. De bierculturen van de omliggende landen hebben veel te danken aan de ondernemersgeest van de Nederlandse brouwers in die periode. Gouda en Delft werden de grootste brouwcentra van Europa met een productie van meer dan 1 miljoen hectoliter per jaar, een ongekende prestatie! Bovendien zouden onze steden geen fraaie steden zijn als ze niet de bieraccijns als belangrijkste inkomstenbron hadden gehad.

Dr. Leendert Alberts is bierhistoricus, docent geschiedenis bij Hogeschool Utrecht en docent biergeschiedenis bij StiBON.

CRAFT College

CRAFT nodigt elke maand een deskundige uit over een specifiek onderwerp. Naast een presentatie wordt ook de gelegenheid geboden tot het stellen van vragen. Deze sessies van een uur, voorlopig alleen online, zijn toegankelijk voor alle CRAFT leden.

Aanmeldformulier CRAFT College | 17 februari 2022

Indien meerdere medewerkers van je brouwerij zich willen aanmelden, dan dient iedereen zich afzonderlijk aan te melden!