Meld je aan voor de Dutch CRAFT Beer Conference 2018

Dutch CRAFT Beer Conference 2018: de Kracht van Craft
24 januari 2018 CRAFT

Beschikbare presentaties – Available presentations
Bob Pease – The State of Craft Brewing and Lessons Learned
Knut Georgy – The Role of Oxygen in the Brewery
Steve Grossman – Sustainability
Tiago Falcone – Barrel aging – managing and expanding your wood-aging program
Tom Colman – Oxygen and Carbon Dioxide Measurement in Beer
Troels Prahl (part I) – Beauty and the Yeast – Brewer’s yeast what, how and why should I care?
Troels Prahl (part II) – Beauty and the Yeast – Brewer’s yeast what, how and why should I care?

Op dinsdag 23 januari 2018 organiseerde CRAFT, de branchevereniging voor onafhankelijke bierbrouwers in Nederland, de tweede editie van de Dutch CRAFT Beer Conference in de Rijtuigenloods te Amersfoort. Het thema van deze editie was “De Kracht van Craft”. Met een keur aan (inter-)nationale sprekers,  workshops en meer dan 30 standhouders konden bezoekers hun hart ophalen waar het craftbier betreft.

Na de officiële opening door bierschrijver Raymond van der Laan, nam keynote spreker Bob Pease, ceo van de Brewers Association in Amerika, het woord. Hij sprak over de toenemende populariteit van het brouwen. In Amerika openen iedere dag zo’n twee brouwerijen. De kwaliteit van het bier dat je brouwt is dus heel belangrijk om te overleven.

Workshops

Naast de plenaire sessies konden bezoekers ook workshops volgen, bijvoorbeeld over gist en fermentatie (White Labs, Kopenhagen), over oxidatie en CO² of over de internationale trends in bierverpakkingen. Steve Grossman, oprichter van het succesvolle Sierra Nevada Brewing Company, gaf naast een plenaire sessie ook een workshop over duurzaamheid en craft bier. De interactieve sessie over het ontwikkelen van bierrecepten en het distribueren van je bier was ook populair. De bezoekers gingen terug naar hun brouwerij en hun bier(en) met direct toepasbare kennis.

Informatiemarkt

Net als vorig jaar presenteerden tientallen leveranciers van brouwproducten en –diensten zich ook nu weer op de informatiemarkt die gedurende de gehele dag te bezoeken was. Leveranciers hadden interessante aanbiedingen en hielpen bezoekers met specifieke vragen.

Over de Dutch CRAFT Beer Conference

De Dutch CRAFT Beer Conference is een jaarlijks terugkerend evenement dat zich richt op inspireren en delen van kennis. Kennisuitwisseling vindt plaats tussen brouwers onderling en tussen brouwers en leveranciers die elkaar ontmoeten op de informatiemarkt, tijdens de lunch en de afsluitende netwerkborrel. Dit jaar was het ook mogelijk om deel te nemen aan een dinerbuffet, dat aansluitend aan de netwerkborrel plaatsvond. Het congres is zowel toegankelijk voor leden van CRAFT als niet-leden en Nederlandse als buitenlandse brouwers.

De Dutch CRAFT Beer Conference wordt georganiseerd door CRAFT. CRAFT is de branchevereniging voor onafhankelijke craftbrouwers in Nederland en bestaat sinds 2003. Sindsdien is de vereniging uitgegroeid tot het grootste samenwerkingsverband van onafhankelijke bierbrouwerijen. CRAFT investeert actief in de promotie van craft bier en in haar leden. Parallel hieraan worden initiatieven genomen die moeten leiden tot verdere professionalisering en innovatie bij de achterban. De organisatie van de Dutch CRAFT Beer Conference is hier een goed voorbeeld van.