CRAFT zegel

Op 24 februari 2022 is het CRAFT zegel geïntroduceerd. Het CRAFT zegel op blik, fles of andere bierverpakking zegt dat het bier afkomstig van een brouwer die lid is van CRAFT. Dat is een brouwer die de waarden van CRAFT uitdraagt: onafhankelijk, authentiek en eerlijk.

Het zegel bestaat uit een ronde vorm met daarin tekst en een grafisch element. Dat element is een druppel die gedraaid is en daarmee ook als een ‘locatie marker’ fungeert en zo het lokale aspect van onze leden benadrukt.

Daaromheen staat de tekst “CRAFT BROUWERS SAMEN ONAFHANKELIJK” die uitdrukt wat CRAFT is: een verbond van onafhankelijke brouwerijen. De tekst in het logo is 45 graden gekanteld, een hoek die niet onbekend voorkomt als we een bier inschenken.

Het zegel is een afgeleide van het CRAFT logo, dat een wat ‘ruwer’ uiterlijk heeft om een wat losse en sfeervolle uitstraling te verkrijgen. Vanwege het kleine(re) formaat waarin het zegel wordt toegepast, is het zegel een ‘gladde’ variant daarvan.

We hopen dat het zegel voor de consument tot herkenning gaat leiden. Een keuze voor een bier van een CRAFT brouwerij is een keuze voor een bier van een lokale, onafhankelijke Nederlandse brouwerij, dat op professionele wijze wordt gemaakt en voor een eerlijke prijs wordt verkocht.

Het zegel is in twee vormen beschikbaar (regulier en inverse, zie hierboven), en kan in elke kleur worden toegepast. Het zegel kan worden gebruikt door CRAFT leden die hun eigen bieren brouwen.

Voorbeelden

Rock City, Amersfoort

Ouwe Skilder, Oudeschild

Bax Bier, Groningen