CRAFT College: Parallel gebruik verschillende fustoplossingen

Voor het CRAFT college van donderdag 21 september as. van 16.30 – 19.00 uur ben je welkom bij het DAVO Proeflokaal in Deventer. Onderwerp is het parallel gebruik van verschillende fustoplossingen. Peter Ernsting en Christiaan Hamminga zullen een duo-presentatie verzorgen waarbij zij zowel het eenmalige gebruik als de pooltoepassing van fusten toelichten.

Christiaan Hamminga en CRAFT zijn o.a. betrokken bij het duurzaamheidsinitiatief Kegs United: een huursysteem voor herbruikbare stalen bierfusten. Deze pool bestaat uit universele fusten met allemaal dezelfde koppeling, hetzelfde uiterlijk en hetzelfde statiegeld. Christiaan zal toelichten hoe jij hier ook gebruik van kan maken zonder zelf te hoeven investeren in een fustenpool.

Peter Ernsting was tussen 2011 en 2017 Executive Vice President Group Supply Chain bij Carlsberg. Tijdens zijn presentatie vertelt hij op basis van eigen ervaring meer over het gebruik van verschillende fusten. Dit varieert van de speciaal gebouwde eenmalige plastic fusten in het Draughtmaster-aanbod tot de meer traditionele herbruikbare metalen vaten om horecaklanten te bedienen en een combinatie hiervan.

Peter en Christiaan gaan verder in op vragen als:

  • Wanneer koop je eenmalige fusten om pay-per-fill / huuroplossingen te gebruiken (indien beschikbaar)?
  • Wanneer koop je je eigen roestvrijstalen pool?
  • Wat zijn mogelijke valkuilen?

Ook punten als infrastructuurinvesteringen, transport, ruimte, milieu, organisatiestructuren (mensen) en flexibiliteit komen aan bod.

Laat je niet alleen informeren, maar stel vooral je vragen. Dit maakt het college waardevoller, zowel voor jezelf als voor de overige deelnemers.

Programma

16:30 – 17:00 Ontvangst
17:00 – 18:00 College, parallel gebruik fustoplossingen
18:00 – 19:00 Netwerkborrel, bierproeverij en een kijkje bij DAVO Bieren

Meld je aan via Mijn CRAFT.