CRAFT College

In de reeks CRAFT College nodigt CRAFT elke maand een deskundige uit over een specifiek onderwerp. Naast een presentatie wordt ook de gelegenheid geboden tot het stellen van vragen. Deze sessies zijn exclusief toegankelijk voor CRAFT leden.

In een College kan het gaan over brouwtechnische onderwerpen, maar ook over bijvoorbeeld marketing, duurzaamheid, verpakking, trends, historie, wet- en regelgeving. Kortom, alles waar een professionele brouwer behoefte aan heeft.

Agenda
 • Hoe de kwaliteitscontrole op laboratoriumniveau kan worden geïntroduceerd in een brouwerij, 18 april 2024 (13:30-16:00)
  Lokatie: Brouwerij Rock City Amersfoort
  Doe mee aan een boeiende workshop onder leiding van het Beer-o-Meter team, exclusief ontworpen voor CRAFT-leden.
  Met de verhoging van de alcoholaccijnzen komt de verplichting om een gevalideerde meetmethode voor ABV te gebruiken. De Beer-o-Meter is ontwikkeld om ambachtelijke brouwers een kosteneffectieve oplossing te bieden voor zo'n gevalideerde methode.
  Op zich is dat al iets heel nuttigs om over te leren, denken we. Toch zal de workshop over veel meer gaan. Namelijk hoe door het toevoegen van een paar testen aan de vereiste alcoholmeting tijdens de brouwcyclus, kwaliteitscontrole op laboratoriumniveau kan worden geïntroduceerd in een brouwerij.
  Dit College wordt in het Engels gegeven.
  Dit College vindt op locatie plaats (niet online).

 • Beleef de Hopoogst - van het land tot in het pakket, 19 september 2024 (16:30-19:00)
  Lokatie: Hopkwekerij De Eerste Wijk Veenhuizen
  Kom en beleef de hopoogst van A-Z. Peter Scholten van Hopkwekerij De Eerste Wijk, neemt je mee voor een interessante rondleiding op het hopveld, een kijkje in de drogerij en de machinale verwerking zodat je het hele hopproces kunt beleven van het land tot in het pakket. 
  Dit College vindt op locatie plaats (niet online).

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk voor CRAFT leden via het ledenportaal Mijn CRAFT. Hier zijn ook eerder opgenomen Colleges terug te kijken. Nog geen lid? Word het nu!

Zelf eens een CRAFT College verzorgen? Dat kan! MOS Events, het organisatiebureau achter CRAFT College, komt graag met je in contact.

Openbare CRAFT Colleges

CRAFT Colleges zijn alleen voor leden toegankelijk, maar zo nu en dan wordt er een openbaar College georganiseerd. Bekijk ze hier.

Heleon Group, over het controleren van slangen
(16 februari 2023)

Constant Keinemans van Brouwtechniek, over de nieuwe HACCP
(17 maart 2022)