CRAFT College

In de reeks CRAFT College nodigt CRAFT elke maand een deskundige uit over een specifiek onderwerp. Naast een presentatie wordt ook de gelegenheid geboden tot het stellen van vragen. Deze sessies zijn exclusief toegankelijk voor CRAFT leden.

In een College kan het gaan over brouwtechnische onderwerpen, maar ook over bijvoorbeeld marketing, duurzaamheid, verpakking, trends, historie, wet- en regelgeving. Kortom, alles waar een professionele brouwer behoefte aan heeft.

Agenda
  • The perfect serve!, 17 april 2025 (16:30-19:00)
    Lokatie: Ayano Belgium NV Hoogstraten - België
    Wat kan er meer met glas, zowel drinkglazen en flessen? We bespreken de drie belangrijkste aspecten: functionaliteit, kosten en duurzaamheid. Wat zijn de beschikbare technieken, waar kan ik ze toepassen en hoe zet ik mijn bier of merk opvallend in het schap? Een glas passend bij iedere bierstijl? Of per bierstijl een glas, kortom wat is 'the perfect serve'? Als CRAFT partner dragen we graag ons steentje bij.
    MELD JE NU AAN!
    Dit College vindt op locatie plaats (niet online).

  • De Moutersfactor: Hoe de kwaliteit van gerst en mout het eindresultaat van je bier beïnvloedt, 15 mei 2025 (16:30-19:00)
    Lokatie: The Swaen - Mouternest Kloosterzande
    Mout is de ruggengraat van bier. Technische parameters in zowel gerst als mout bepalen de organoleptische eigenschappen, brouwbaarheid en stabiliteit van het eindproduct. Bij The Swaen controleren ze deze factoren zorgvuldig vanaf de ontvangst van de gerst tot aan het eindproduct, om consistentie en de hoogste kwaliteit te waarborgen.
    Tijdens dit CRAFT College neemt Sven van Rooijen van The Swaen je mee in de wereld van moutkwaliteit en laat hij zien hoe parameters in gerst en mout elkaar beïnvloeden én hoe ze het brouwproces en de uiteindelijke smaak van je bier sturen. Hij belicht onder andere:
    • Gerstparameters: vochtgehalte, eiwitgehalte, gerstras, screenings, kiemkracht en mycotoxinen.
    • Moutparameters: oplosbaar eiwit, Kolbach-index, kleur, pH, pre-DMS en extractrendement.
    Sven laat zien hoe deze factoren samenkomen in het brouwproces en welke invloed ze hebben op eigenschappen zoals schuimstabiliteit, helderheid en smaakstabiliteit. Kortom: een diepgaande blik op hoe de kwaliteit van grondstof tot mout het verschil kan maken voor jouw bier.
    MELD JE NU AAN!
    Dit College vindt op locatie plaats (niet online).

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk voor CRAFT leden via het ledenportaal Mijn CRAFT. Hier zijn ook eerder opgenomen Colleges terug te kijken. Nog geen lid? Word het nu!

Zelf eens een CRAFT College verzorgen? Dat kan! MOS Events, het organisatiebureau achter CRAFT College, komt graag met je in contact.

Openbare CRAFT Colleges

CRAFT Colleges zijn alleen voor leden toegankelijk, maar zo nu en dan wordt er een openbaar College georganiseerd. Bekijk voorgaande openbare Colleges hier.

Heleon Group, over het controleren van slangen
(16 februari 2023)

Constant Keinemans van Brouwtechniek, over de nieuwe HACCP
(17 maart 2022)