CRAFT College

In de reeks CRAFT College nodigt CRAFT elke maand een deskundige uit over een specifiek onderwerp. Naast een presentatie wordt ook de gelegenheid geboden tot het stellen van vragen. Deze sessies zijn exclusief toegankelijk voor CRAFT leden.

In een College kan het gaan over brouwtechnische onderwerpen, maar ook over bijvoorbeeld marketing, duurzaamheid, verpakking, trends, historie, wet- en regelgeving. Kortom, alles waar een professionele brouwer behoefte aan heeft.

Het College van 20 juni a.s. is openbaar toegankelijk. Meld je aan via de link in de agenda hieronder.

Agenda
 • Het spanningsveld tussen kleinschaligheid, ondernemerschap en groei bij Nederlandse craft brouwers, 20 juni 2024 (16:30-19:00)
  Lokatie: Bierbrouwerij en Bierlokaal De Magistraat Almkerk
  Craft brouwers hebben meestal kleinere brouwerijen en willen graag anders zijn dan andere brouwers, toch?
  Kun je je profileren als ondernemende craft brouwer en toch tegenhanger van industriële macro brouwerijen proberen te zijn?
  Welke gevolgen heeft deze spanning tussen het zelfbeeld van ambachtelijke craft brouwers, groei en ondernemerschap?
  In dit CRAFT College bespreekt Féline Verstappen - promovenda aan het departement Organisatiewetenschappen van de Universiteit van Tilburg - deze vragen gebaseerd op haar onderzoek onder 892 Nederlandse craft brouwers.
  MELD JE NU AAN!
  Dit College vindt op locatie plaats (niet online).

 • Beleef de Hopoogst - van het land tot in het pakket, 19 september 2024 (16:30-19:00)
  Lokatie: Hopkwekerij De Eerste Wijk Veenhuizen
  Kom en beleef de hopoogst van A-Z. Peter Scholten van Hopkwekerij De Eerste Wijk, neemt je mee voor een interessante rondleiding op het hopveld, een kijkje in de drogerij en de machinale verwerking zodat je het hele hopproces kunt beleven van het land tot in het pakket. 
  Dit College vindt op locatie plaats (niet online).

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk voor CRAFT leden via het ledenportaal Mijn CRAFT. Hier zijn ook eerder opgenomen Colleges terug te kijken. Nog geen lid? Word het nu!

Zelf eens een CRAFT College verzorgen? Dat kan! MOS Events, het organisatiebureau achter CRAFT College, komt graag met je in contact.

Openbare CRAFT Colleges

CRAFT Colleges zijn alleen voor leden toegankelijk, maar zo nu en dan wordt er een openbaar College georganiseerd. Bekijk voorgaande openbare Colleges hier.

Heleon Group, over het controleren van slangen
(16 februari 2023)

Constant Keinemans van Brouwtechniek, over de nieuwe HACCP
(17 maart 2022)