Castle Malting®

Castle Malting®
11 juli 2017 CRAFT

Castle Malting®, België’s oudste mouterij en één van de oudste familie-mouterijen van de wereld, is opgericht in 1868 in de buurt van het prachtige kasteel van Beloeil in België.

De speciaalmouterij Castle Malting®, koestert de eeuwenlange Belgische mouttradities en introduceert innovatieve roostertechnologie en is daardoor in staat om op unieke wijze aan de meest uiteenlopende vraag van mouten voldoen – die van microbrouwerijen tot aan de specifieke vereisten van de Craft – en industriële brouwerijen.

Vandaag de dag is Castle Malting® trots om onderdeel te zijn van de Belgische bier cultuur, door de UNESCO erkent als Immaterieel Cultureel Menselijk Erfgoed. Belgisch bier is over de hele wereld beroemd om haar brede scala aan smaken, van extreem zuur tot bitter, gebrouwen in vele steden, dorpen en gehuchten in België.

Om tegemoet te kunnen komen aan de kwaliteitseisen van de enorme verscheidenheid van bieren heeft Castle Malting® , gedurende haar 150-jarig bestaan, een heel spectrum van premium basis en speciaalmouten ontwikkeld. De unieke eigenschappen van de Belgische mout zijn essentieel voor alle bekende Belgische bierstijlen, evenveel als de unieke brouwprocessen.

De range van speciaalmouten die Castle Malting® aanbiedt is indrukwekkend: meer dan 70 basis en speciaalmouten van gerst en tarwe van de lichtste tot de donkerste soorten, speciaalmouten van rogge, haver, spelt en zelfs boekweit voor elk type bier waar een creatieve brouwer maar aan kan denken. Geëest, gekarameliseerde en geroosterde mouten worden aangeboden in conventionele, biologische of klantspecifieke versies.

Met haar proef-microbrouwerij en moderne laboratorium biedt Castle Malting® uitgebreide technische ondersteuning aan brouwers, hen hierbij ondersteunend in het creëren en testen van nieuwe bierrecepten. Op de Castle Malting® Brouw Academie, kunnen brouwerijen meer te weten komen over het geheim achter de geweldige Belgische bieren.

http://www.castlemalting.com/