Brewers conference 2019 groot succes!

Brewers conference 2019 groot succes!
23 januari 2019 CRAFT

Meer sprekers, meer deelnemers en meer standhouders! De derde editie van de de Dutch Craft Beer Conference was een groot succes en groeit verder door naar een volwassen evenement dat inmiddels niet meer is weg te denken uit het Nederlandse craftbierlandschap.

De Dutch Craft Beer Conference 2019 in de  Fokker Terminal in Den Haag trok 450 bezoekers naar Den Haag, ruim 100 deelnemers meer dan in 2018. Brouwers zien de conference als hét jaarlijkse evenement waar ze bekenden ontmoeten, inspiratie opdoen en simpelweg genieten van een goed glas craftbier van hun collega. Net als vorig jaar presenteerden ook tientallen binnen- en buitenlandse leveranciers van brouwproducten en –diensten zich op de beursvloer. Veel van hen hebben zich inmiddels ook aan CRAFT verbonden door middel van een nieuwe lidmaatschapsvorm. Het geassocieerde lidmaatschap van CRAFT is speciaal voor toeleveranciers die zich duurzaam aan de vereniging willen verbinden.

Nieuwe locatie en opzet

Na twee succesvolle edities in de Rijtuigenloods in Amersfoort, verhuisde de Dutch Craft Beer Conference voor de 3e editie naar de Fokker Terminal in Den Haag.  Ook de opzet van het programma was dit jaar anders dan voorgaande jaren. In plaats van plenaire sessies konden bezoekers allerlei parallelle sessies bijwonen. De dag was ingedeeld in meerdere tijdvakken waarin uiteenlopende workshops tegelijkertijd plaatsvonden. Bezoekers konden ter plekke kiezen waar ze heen wilden.

Het hele team kon mee

Naast de bekende onderwerpen en aansprekende (internationale) namen, ging CRAFT dit jaar ook meer de breedte in met het programma. De marketeer kon zijn hart bijvoorbeeld ophalen bij de workshop van Geertje Algera die bezoekers korte professionale video’s leerde maken met hun smartphone (zie filmpje hieronder). En Bart van Kleef presenteerde zijn nieuwe innovatieve app TipTopTap waarmee de barman nooit meer last heeft van schuimend bier.

Duurzaamheid

Aan de sessies was ook te merken dat ‘duurzaamheid’ binnen CRAFT een actueel thema is. Op verschillende manieren werd hier aandacht aan gegeven. In de lezing ‘Duurzaamheid voor iedereen (anders)’ liett Sander Uijtdehaage bezoekers bijvoorbeeld op geheel eigen wijze nadenken over hoe je succesvol kunt verduurzamen.

Impressie

Voor degenen die er niet bij zijn geweest hebben we een impressie gemaakt van de dag.

Produced bij Geertje Algera