13 september – Kijkje in de Brouwerij bij de Brouwschuur (Weert)

Op donderdag 13 september 2018 staat er een ‘kijkje in de Brouwerij-bijeenkomst’ gepland bij De Brouwschuur in Weert. De Brouwschuur is sinds 2014 lid van CRAFT. Deze netwerkbijeenkomst start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Een rondleiding maakt onderdeel uit van het programma.

Over de Brouwschuur
Hier is het allemaal mee begonnen, de brouwerij van Erwin Strijbosch. In een schuur achter het huis was een heuse mini-brouweri ingericht, compleet met bar voor proeverijen. De productie was klein, maar dat deerde niet. Hoofdzaak was dat Erwin al zijn brouwsels zelf wilde maken van graan tot bier. Dat dit dan met wat meer handwerk en kleinere volumes gaat, is niet erg.

In een rap tempo kwam er een verschuiving van hobby naar brouwer. Dit vroeg om meer. Hierna zijn er plannen gekomen om De Brouwschuur in het groot te gaan ondernemen, hoewel het volume van 10 Hl nog altijd onder de microbrouwerijen vallen, is de aanpak professioneel.

Naast het brouwen voor De Brouwschuur begeleidt Erwin andere brouwers in de brouwerij, ontwikkelt recepten voor anderen en brouwt sporadisch voor anderen. Hoofdzaak voor Erwin blijft: van graan tot bier!

Aanmeldformulier ‘Kijkje in de Brouwerij’, 13 september 2018

De Brouwschuur, Parallelweg 143, 6001 HM in Weert!